Εκλογές 2012: Ο Χρύσανθος Κυριαζής στο Onsports

15:57 3/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Χρύσανθος Κυριαζής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Πρέβεζα κάνει αναφορά στην αποδέσμευση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύγκρουση με τα μονοπώλια.

Ο πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας Χρύσανθος Κυριαζής, που αποτέλεσε μία από τις «εκπλήξεις» στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Πρέβεζα μιλά στο Onsports για σύγκρουση με το μονοπώλιο, μονομερή διαγραφή χρέους

και εργατική λαϊκή εξουσία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρύσανθος Κυριαζής:

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί ήταν μεγάλη αναγκαιότητα. Eμείς που έχουμε δείξει ήθος και αγωνιστικότητα μέσα στα γήπεδο, πρέπει να το συνεχίσουμε και στην κοινωνία και στην πολιτική. Καλώς ή κακώς κάποιοι από εμάς θεωρούμαστε πρότυπα, δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι στην κοινωνία. Ο καθένας, βέβαια, στον τομέα του και ανάλογα με αυτά που μπορεί. Όταν ένα κόμμα τόσων ετών θέλησε να με συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του, ήταν τιμή για μένα.

Πιστεύετε ότι θα μπορέσει στο μέλλον η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο και πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

Για εμάς το θέμα δεν είναι το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι ένα εργαλείο για να παίρνονται τα μέτρα πιο γρήγορα, κάτι που δεν συμβαίνει βέβαια σε άλλες χώρες αλλά στην Ελλάδα. Εμείς ζητούμε αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και σύγκρουση με τα μονοπώλια. Αν η Κυβέρνηση δεν συγκρουστεί με τα μονοπώλια, ώστε ο πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού, τότε δεν υπάρχει μέλλον. Οπότε για μένα το μνημονιακός ή αντιμνημονιακός δεν είναι κριτήριο ψήφου.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο;

Πιστεύω ότι η καπιταλιστική κρίση και ο τρόπος παραγωγής έχουν οδηγήσει την χώρα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι θέμα κακής διαχείρισης, «golden boys», λαμόγιων. Η κρίση που ζούμε είναι καπιταλιστική και όχι χρέους. Οπότε γνωρίζοντας την αιτία ψάχνουμε να βρούμε το φάρμακο για να λυθεί το πρόβλημα, που για μας είναι μία άλλη μορφής εξουσία. Μία διεγερτική, λαϊκή πολιτική που θα έχει πρωταρχικό ρόλο τις ανάγκες που αναφέρω.

Ποιο είναι το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στην Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά;

Εμείς δεν μπαίνουμε στην πολιτική για να κάνουμε καριέρα ούτε για να αυτοπροβληθούμε. Εμείς μπαίνουμε στην πολιτική, και αναφέρομαι σε άτομα που ανήκουν στο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να αγωνιστούμε. Είμαστε στρατιώτες υπέρ του συμφέροντος του λαού και με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό, άλλωστε, το έχει δείξει η ιστορία και οι αγώνες μας.

Θεωρείτε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου κατά των πολιτικών;

Θεωρούμε δικαιολογημένη την αγανάκτηση για όλη την κατάσταση γιατί τα μέτρα πλήττουν τον κόσμο άμεσα και βάναυσα. Δεν θεωρούμε ότι αλλάζει το σκηνικό με μούντζες. Το χέρι είναι πιο δυνατό όταν τα δάκτυλα είναι κλειστά και όχι ανοικτά και γίνεται γροθιά. Στις εκλογές που έρχονται, η ψήφος δεν πρέπει να χαθεί σε διλήμματα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε σε μνημονιακά κόμματα, αλλά ν

Keywords
Τυχαία Θέματα