Εκδήλωση του υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΟΕ για το αντιντόπινγκ

16:28 5/3/2012 - Πηγή: OnSports

Την Δευτέρα (05/03) το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση στην έδρα της ΕΟΕ, για την ενημέρωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των φορέων του Αθλητισμού για το αντιντόπινγκ, μετά τη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με τα διεθνή πρότυπα.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος,

ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο ΓΓΑ κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, η Διευθύντρια του ΕΣΚΑΝ κα Χαρά Σπηλιοπούλου, ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών και μέλη της αθλητικής οικογένειας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος ανέλυσε τι προηγήθηκε της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου: «Πριν από μερικούς μήνες, όταν ακούστηκε ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Κώδικα της WADA, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου. Κινδύνου ότι, αν δεν συμμορφωνόμασταν, ήταν πιθανή η επιβολή κυρώσεων, μέχρι και την αποβολή της Ελλάδας από του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η θέση μας ήταν ακόμη πιο δύσκολη γιατί είχαν προηγηθεί τα γεγονότα του 2004 και του 2008 σχετικά με το doping και η χώρα μας είχε ήδη διασυρθεί αρκετά.

«Έχετε κρούσματα σε τόσα πολλά αθλήματα, έχετε τις γνωστές περιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και 2008, έχετε αθωωτικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων μετά από μεγάλο χρονικά διάστημα, για περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τώρα δεν συμμορφώνεστε με τον Κώδικα της WADA. Τι να υποθέσουμε για την Ελλάδα και το doping?»

Αυτές ήταν οι συχνές, αιχμηρές παρατηρήσεις των στελεχών της ΔΟΕ και του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος, που άφηναν καθαρά υπόνοιες για συγκάλυψη του θέματος τόσο από την Ελληνική Πολιτεία όσο και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η άμεση δραστηριοποίηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Μπιτσαξή, όταν του τηλεφώνησα από το Sochi της Ρωσίας, έφερε σήμερα το έμπρακτο αποτέλεσμα, που διαλύει πολλά από τα παραπάνω σύννεφα», είπε ο κ. Καπράλος.

Στη συνέχεια μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών είπε: «Η δική μας χώρα έχει προικισθεί με ότι πιο σημαντικό υπάρχει στο αθλητικό κίνημα και έχει την επιρροή και τη φήμη να παρεμβαίνει από θέση ισχύος. Όλοι παντού στον κόσμο επικαλούνται τα πράγματα που γεννήθηκαν εδώ, σχετικά με τις Ολυμπιακές ιδέες και αξίες. Κι ενώ όλοι εμείς έπρεπε να είμαστε πρεσβευτές αυτών των αξιών, δυστυχώς δεν το κάνουμε. Η διαφθορά, η βία και το ντόπινγκ μείωναν τη δυνατότητα που έχετε όλοι εσείς, να μιλήσετε σε όλο τον κόσμο. Θα έπρεπε σαν χώρα, να μην ζητάμε να συμμορφωνόμαστε με τα στάνταρ της WADA, ούτε να χειροκροτούμε αυτά που κάναμε. Δεν θα έπρεπε καν να παπαγαλίζουμε όλα α

Keywords
Τυχαία Θέματα