«Είναι φερέγγυος ο Ξενιάδης»

Για την οικονομική ευρωστία αλλά και τη φερεγγυότητα του Βασίλη Ξενιάδη, μίλησαν οι νομικοί του εκπρόσωποι, Λάμπρος Σινανιώτης και Στέφανος Δεληκωστόπουλος.

Οι δύο καθηγητές Νομικής, εξέφρασαν τη σιγουριά τους πως ο υποψήφιος αγοραστής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ έχει τα κατάλληλα προσόντα να βοηθήσει την ΑΕΚ, όμως οι νυν μέτοχοι του συλλόγου, του θέτουν συνεχώς εμπόδια.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή τους

στην εφημερίδα «Goal»:

Είστε από τους λίγους που ξέρουν καλά ποιος είναι ο Βασίλης Ξενιάδης. Το βασικό ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο αφορά την οικονομική ευρωστία του επιχειρηματία που εκπροσωπείτε και έχει ενδιαφέρον η άποψή σας...

Λ.Σ.: «Η εκπροσώπησή μας για τον κ. Ξενιάδη αυτήν τη στιγμή αφορά μόνο την υπόθεση της ΑΕΚ. Δεν έχω κάποια ειδικότερα στοιχεία για την οικονομική του κατάσταση. Πιστεύω, όμως, πως ένας άνθρωπος που ξεκινά να κάνει μια τέτοια επιχειρηματική προσπάθεια θα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις».
«Οι μέτοχοι της ΑΕΚ ζητούν λεφτά»

Εχετε ωστόσο κάποια ένδειξη, κάποια απόδειξη της οικονομικής του φερεγγυότητας;

Λ.Σ.: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ζητώ από τον πελάτη μου έγγραφα για την οικονομική του κατάσταση. Το θέμα αυτό ετέθη από την ΑΕΚ. Εγώ, όμως, συμβούλεψα τον κ. Ξενιάδη να μη δείξει κανένα χαρτί. Γιατί η ΠΑΕ, όπως εμφανίστηκε στο γραφείο μας, δεν νομίζω πως έχει την πλειοψηφία των μετοχών. Αυτοί μιλούν με ξένο πορτοφόλι, διότι η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ βρίσκεται στα χέρια της Morgan Stanley. Αυτοί επιθυμούν να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να δημιουργηθεί νέα πλειοψηφία και αυτή στη συνέχεια να πουλήσουν. Αλλά για να συμβεί αυτό, προϋποθέτει αφενός πως υπάρχει συγκατάθεση της Morgan Stanley και αφετέρου πως οι υπάρχοντες μέτοχοι θα παραιτηθούν του δικαιώματος προτιμήσεως».

Ωστόσο, ανεξάρτητα με την υπόθεση της Morgan Stanley, τα ερωτηματικά για τον κ. Ξενιάδη παραμένουν...

Σ.Δ.: «Υπήρξαν πολλές απαντήσεις από τον κ. Ξενιάδη και στην τηλεοπτική του παρουσία. Νομίζω πως λησμονούν ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η ΑΕΚ και η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

Το ζητούμενο για τον κ. Ξενιάδη, όμως, ήταν και είναι να αποδείξει πως έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα...

Σ.Δ.: «Ο κ. Ξενιάδης απήντησε σε αυτό ευθαρσώς και είπε: πάμε στην τράπεζα. Πάμε στη Morgan Stanley»

Λ.Σ.: «Τους είπαμε να πάμε στην τράπεζα, να μας δείξουν το 51% και να παρουσιάσουμε εμείς αποδεικτικά των χρημάτων. Η διοίκηση της ΑΕΚ ξεκίνησε να κάνει στη ΓΣ μια μικρή αύξηση των 2,5 εκατ. ευρώ. Τους ρώτησα, λοιπόν: ποιος βλάκας θα έρθει να δώσει 2,5 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για να πάρει το 20%. Δεν μου είπαν καν πως τους έχει απαγορευθεί μεγαλύτερη αύξηση έπειτα από έγγραφο του υπουργείου Εμπορίου. Βλέπετε, όμως, πως δεν είναι καθαροί στις συζητήσεις.

Τους πρότεινα να κάνουν μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για ποσό 10.250.000 ευρώ, έχοντας τη συγκατάθεση της Morgan Stanley και των υπόλοιπων μετόχων ότι δεν θα ασκήσουν δικαίωμα προτίμησης και θ

Keywords
Τυχαία Θέματα