«Είμαστε στην Κίνα, με δικά μας έξοδα»

Συνεχίζουν τα… καρφιά εκατέρωθεν ανάμεσα στην ΕΟΠΕ και τις διεθνείς αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη & Μαρία Τσιαρτσιάνη για το οικονομικό.

Αναλυτικά η νέα ανοικτή επιστολή των διεθνών είναι:

«Δεν είχαμε πρόθεση να συνεχίσουμε τη δημόσια συζήτηση με την Ε.Ο.ΠΕ. αλλά οφείλουμε να το κάνουμε θέλοντας να διευκρινίσουμε κάποια οικονομικά στοιχεία που η Ε.Ο.ΠΕ. παρέθεσε και αυτό θέλαμε να γίνει πριν την έναρξη του Τουρνουά που βρισκόμαστε..

Ο

εγκεκριμένος προϋπολογισμός μας για το 2011 ήταν 70.000 (και 23.000 που διέθεσε η ΕΟΕ για την ομάδα μας για την Ολυμπιακή προετοιμασία).

Η οφειλή της Ε.Ο.ΠΕ. για το 2011 ανέρχεται σε 18.000 και για το 2010 σε 9.000, σύνολο, 27.000, αυτό είναι περίπου το μισό του περσινού μας προϋπολογισμού (δηλαδή των 70.000). Αυτά δαπανήθηκαν στο σύνολο και παραπάνω φυσικά, αλλά αυτό είναι δική μας ευθύνη κι επιλογή.

Μπορεί οι περικοπές ν' αναγκάζουν την Ομοσπονδία να κάνει τεράστιες μειώσεις, εμείς όμως για να καταφέρουμε να παραμείνουμε στο υψηλότερο επίπεδο οφείλουμε να μην κάνουμε εκπτώσεις ούτε στις προετοιμασίες μας ούτε στους συνεργάτες.

Τη δυνατότητα ν' ανταποκρινόμαστε στα έξοδα παρόλη την καθυστέρηση της Ε.Ο.ΠΕ. κι επίσης να έχουμε περισσότερα έξοδα απ'ότι η επιχορήγηση προκειμένου να παραμένουμε ανταγωνιστικές μας τη δίνουν τα έπαθλα και ο χορηγός μας, η Red Bull. Χωρίς αυτά, αυτή τη στιγμή, δε θα μπορούσαμε να είμαστε σε τροχιά πρόκρισης.

Πράγματι για το 2012 ο προϋπολογισμός μας παρέμεινε σταθερός, ενώ της Ομοσπονδίας είχε μια μικρή μείωση, αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε χρονιά Ολυμπιακής πρόκρισης κι ενώ η Ε.Ο.ΠΕ. έχει μόνο μια ομάδα κοντά στην πρόκριση θα περίμενε κανείς να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τη στηρίξει.

Η Ε.Ο.ΠΕ. όμως μας έχει ενημερώσει,δεν έχει λάβει επιχορήγηση από την αρχή του έτους κι εμείς τα μόνα χρήματα που έχουμε πάρει είναι κάποιο ποσοστό των χρημάτων που έδωσε η Ε.Ο.Ε. σε εισιτήρια.

Τέλος, όσον αφορά το 2011 η Ε.Ο.ΠΕ. είχε πράγματι πολύ μειωμένο από τον αναμενόμενο προϋπολογισμό, και μόνο μπόρεσε να διαχειριστεί κάποια χρήματα που αποδεσμεύτηκαν από την ολλανδική κατασκευαστική με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα.

Με αυτά τα χρήματα μπόρεσε στο τέλος την περσινής χρονιάς να μας δώσει μεγάλο μέρος του περσινού προϋπολογισμού.

Είμαστε στην Κίνα, με δικά μας έξοδα και με απλήρωτους όλους τους συνεργάτες μας, μπορούμε να γράφουμε και ν'απαντάμε για κάθε είδους λεπτομέρεια, αλλά το ζητούμενο είναι να συγκεντρωθούμε στους αγώνες μας και να φέρουμε την επιθυμητή (για όλους ελπίζουμε) πρόκριση.

Η μόνη βοήθεια που προσφέρει η Ε.Ο.ΠΕ. είναι οικονομική (το management από το 2009 το κάνει κάθε ομάδα μόνη της). Ελπίζουμε ότι στην επόμενη επιχορήγηση θ' αποτελούμε προτεραιότητα προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια.

Από εδώ και στο εξής θα αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι η "αρμοδιότητά" μας,μακριά από προστιβές και αντιμαχίες,ελπίζοντας ότι και οι αρμόδιο

Keywords
Τυχαία Θέματα