«Έφυγε» και ο τελευταίος «θρύλος» (photos+video)

«Φτωχότερη» είναι από την Τρίτη (25/10) η «οικογένεια» του Ολυμπιακού, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ο τελευταίος από τα θρυλικά αδέρφια που αγωνίστηκαν με την πρώτη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος γεννήθηκε το 1911 και ήταν ο μικρότερος από τα επτά αδέρφια της οικογένειας. Όλοι τους έπαιξαν στον Ολυμπιακό, αν και τα ονόματα των πέντε εξ αυτών ήταν αυτά που έμειναν

χαραγμένα στη μνήμη των φιλάθλων των «ερυθρολεύκων», λόγω των εξαιρετικών τους ικανοτήτων στο χορτάρι.

Ο «στραβοσουγιάς», όπως ήταν το παρατσούκλι του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως αθλητής στίβου, όμως στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρεκκλίνει της πορείας των μεγαλύτερων αδερφών του, Γιάννης, Γιώργος, Ντίνος, Βασίλης, Αριστείδης (πέθανε σε ηλικία 18 ετών) και Στέλιος.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος στις 20/2/1927. Έμεινε στην ιστορία για την ταχύτητά του, καθώς επίσης και τις φαρμακερές του σέντρες. Στις 25/12/1936 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, προς μεγάλη θλίψη των Ελλήνων φιλάθλων.

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα