Έχει καταντήσει αηδία

Ο ΠΑΟΚ έστειλε εξώδικο σε μία εφημερίδα Πανελλαδικής εμβέλειας και η αλήθεια είναι πως αν αναλύσει κανείς το γιατί αναγκάστηκε να το κάνει αυτό για πρώτη φορά στην εποχή Ζαγοράκη, είναι αρκετά σοκαριστικό.

Πρώτα απ όλα, όταν αναφερόμαστε σε εφημερίδα Πανελλαδικής εμβέλειας, σίγουρα υποθέτουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι επαγγελματίες και αντιλαμβάνονται σε έναν σημαντικό βαθμό το τι σημαίνει επικοινωνιακός πολιτισμός.

Υπάρχουν κανόνες,

υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τη δουλειά σου, υπάρχει μία συνεργασία με την κάθε ομάδα, έτσι ώστε να διευκολύνει το έργο της.

Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αποστολή του εξωδίκου, γιατί απλά μία εφημερίδα δημοσίευσε μία ανώνυμη επιστολή, την οποία χαρακτήρισε εξώδικο και σε αυτή μέσα ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσιάζονται ως κλέφτες ή ανίκανοι όσοι διοίκησαν τον ΠΑΟΚ στην εποχή Ζαγοράκη. Ακόμη και ένα εθνικό σύμβολο για όλες τις υπόλοιπες χώρες εκτός της δικής μας, που ονομάζεται Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αν βέβαια η επιστολή είναι επώνυμη, το μέσο, ο δημοσιογράφος και οποιοσδήποτε υπεύθυνος, θα πρέπει να τη δημοσιεύσει τηρώντας απλά κάποιους κανόνες πολύ απλούς.

Για να καταλάβουμε τη γενικότερη σήψη που επικρατεί στα ΜΜΕ ο Ζαγοράκης δεν μπορεί να έχει ποτέ τον σεβασμό που έχει π.χ. ο Μαρινάκης από αυτά. Παρότι ο πρώτος είναι ποδοσφαιράνθρωπος και ο δεύτερος πρώην απλός οπαδός του Ολυμπιακού και πλέον ιδιοκτήτης του.

Το τραγικό της υπόθεσης, είναι πως τον ποδοσφαιράνθρωπο Ζαγοράκη τον ωθούν σε ακραίες συμπεριφορές. Αλήθεια, ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση του Ζαγοράκη μετά την διαιτησία Σπάθα στο Χαριλάου;

Αλήθεια, ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση Ζαγοράκη μετά την απόφαση της αστυνομίας να στείλει 2,5 χιλιάδες αστυνομικούς σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι.

Γιατί τα πάντα οδηγούν τον ποδοσφαιράνθρωπο Ζαγοράκη να λειτουργήσει όπως οι παραδοσιακοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που το έφτασαν ως εδώ;

Ο Ζαγοράκης δεν είχε ποτέ διάθεση να στείλει εξώδικα ή να κάνει αγωγές. Για να κατανοήσουν οι ουδέτεροι φίλοι της στήλης, μέχρι στιγμής είχε στείλει μόλις δύο εξώδικα, τα οποία αφορούσαν ραδιοφωνικούς παραγωγούς άσχετους με τη δημοσιογραφία, που έπιασαν μικρόφωνο και βγήκε η κρυμμένη Μπουμπουλίνα από μέσα τους.

Δεν θυμάμαι στη ζωή μου πρόεδρο ομάδας να κρατάει τέτοια στάση απέναντι στα ΜΜΕ. «Εσύ τη δουλειά σου, εγώ τη δική μου» ήταν το μοτό του και η ζωή συνεχιζόταν. Και το ευχαριστώ σε αυτή τη διαδικασία, ήταν μόνιμα χτυπήματα κάτω από τη μέση, παρότι αναβάθμισε το προϊόν κατά τα ΜΜΕ, ΠΑΟΚ, το οποίο αποδεδειγμένα βοήθησε τα μέγιστα εφημερίδες Πανελλαδικής εμβέλειας όπως τη SportDay αρχικά, αλλά και την Εξέδρα η οποία μάλιστα στρατηγικά είχε – και έχει πολλές φορές – ψηλά το συγκεκριμένο προϊόν.

Εννοείται πως κράτησε ψηλά τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, ακόμη και αυτά που τον αντιπολιτεύονται, πως γνωρίζω καλά ότι ιντερνετικά κρατάει μόνος του ένα site σαν το PAOK24 που τα νούμερ

Keywords
Τυχαία Θέματα