Έχει άλλα θέματα να λύσει ο Μπερτομέου

17:22 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Πολύ καλά έκανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης κι αντέδρασε στην τοποθέτηση του Μπερτομέου σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, ταυτίζοντάς το μ' εκείνο του Ισραήλ.

Όπως δηλαδή η Μακάμπι παίζει μόνη της, έτσι και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό παίζουν μόνοι τους. Δεν πρόκειται να πούμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στα καλύτερά του, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κι ένα όριο. Από τη στιγμή κατά την οποία ο κομισάριος

της Euroleague έθεσε το θέμα σε αγωνιστική διάσταση, θα πάμε με τα δικά του κριτήρια.

Αγωνιστικά, λοιπόν, σε τι είναι καλύτερο το ιταλικό πρωτάθλημα από το ελληνικό; Η Σιένα δεν παίζει μόνη της; Ένα ματς της πήρε πέρυσι στη σειρά των τελικών η Καντού κι έγινε λαϊκό προσκύνημα. Ή μήπως οι ιταλικές ομάδες- πλην Σιένα- διαπρέπουν στη Euroleague; Η Καντού φέτος έκανε ό,τι ακριβώς είχε κάνει και το Μαρούσι την περίοδο 2009-2010. Ο Άρης όσες φορές έλαβε μέρος στη Euroleague προκρίθηκε στο ΤΟΡ16. Τι παραπάνω έχει κάνει η Αρμάνι Μιλάνο, η Ρόμα, η Σκαβολίνι και όλες οι άλλες ιταλικές ομάδες που «συμπληρώνουν» τη Σιένα;

Το γαλλικό πρωτάθλημα, αγωνιστικά, είναι καλύτερο μόνο και μόνο επειδή κάθε χρόνο βγάζει διαφορετικό πρωταθλητή; Μα όποια γαλλική ομάδα κι αν λάβει μέρος στη Euroleague διασύρεται και το ΤΟΡ16 αποτελεί... μέγιστο στόχο!

Το γερμανικό πρωτάθλημα, αγωνιστικά, σε τι είναι καλύτερο; Παίζουν οι μεγάλοι παίκτες και οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις... μεγαλουργούν; Το «χαϊδεμένο παιδί» του Μπερτομέου, η Άλμπα, για μιά ακόμα χρονιά απέτυχε παταγωδώς. Άλλο η επένδυση κι άλλο το αγωνιστικό πλαίσιο.

Οι Τούρκοι πραγματικά έχουν ρίξει χρήματα... Εχουν ανέβει επίπεδο κι έχουν βελτιώσει πολλά πράγματα. Ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα και σπουδαίοι παίκτες έχουν βρεθεί εκεί. Όμως διαφορετικός πρωταθλητής από την Εφές ή τη Φενέρμπαχτσε δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

Το ρώσικο πρωτάθλημα επίσης διαθέτει ισχυρές ομάδες αλλά κανένας δεν αμφισβήτησε την ΤΣΣΚΑ, ούτε και πέρυσι που ήταν στα τελειώματά της.

Το ισπανικό πρωτάθλημα βρίσκεται πολύ μπροστά απ' όλα και είναι άδικο να το βάζουμε σε διαδικασία σύγκρισης.

Η τοποθέτηση Μπερτομέου- από τη στιγμή που έχει να κάνει με αγωνιστικά κριτήρια- είναι πέρα για πέρα άκυρη. Το θέμα είναι το εξής όμως: Πρώτον ότι έχει άλλα ζητήματα να λύσει όπως για παράδειγμα την αποκατάσταση της «αδικίας» σε ομάδες όπως η Μπιλμπάο ή η Ούνικς Καζάν, ακόμα και η Γαλατασαράι με την Καντού που έπεισαν ότι αξίζουν να βρίσκονται στη Euroleague αλλά δεν έχουν δικαίωμα για του χρόνου.

Και δεύτερον να αποβάλλει στο μέγιστο του δυνατού το «προσωπείο» του διεκπεραιωτή. Άκουσα στον Κωστή Τζομπανάκη στον Sentra 103,3 να αποκαλύπτει ένα διάλογό του με το Μπερτομέου. Τότε που του πρότεινε ένα «διαχωρισμό» σε ζώνες/περιφέρειες της Ευρώπης κι έλαβε την «εκπληκτική» απάντηση από τον Καταλανό: «Δε γίνεται διότι οι ομάδες της βόρειας Ευρώπης σας θέλουν για αντιπάλους ώστε να σας αποκλείσουν και να προχωρήσουν»
Keywords
Τυχαία Θέματα