Δώνης: «Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»

Υπερήφανος για την προσπάθεια του Ατρόμητου δήλωσε ο Γιώργος Δώνης, που πρόσθεσε ότι η ομάδα του ήταν καλή αλλά υστέρησε σε κάποιες λεπτομέρειες για να πάει το ματς στα πέναλτι. «Να σεβόμαστε τον νικητή, αλλά και τον ηττημένο», τόνισε με νόημα.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί δεν φτάσαμε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι παρά τα συναισθήματα που σου προσφέρει. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή για να στεναχωριέσαι.

Δεν καταφέραμε πάρουμε το τρόπαιο απέναντι στον πρωταθλητή. Δεν μπορώ να μην είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, οι οποίοι βρέθηκαν σε άλλον τελικό και να χειροκροτήθηκαν. Χάσαμε με ψηλά το κεφάλι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το νταμπλ. Θα συνεχίσουμε τη χρονιά στο πρωτάθλημα. Νομίζω για τον Ατρόμητο αυτή ήταν καλύτερη χρονιά του», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Δώνη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, για να ακολουθήσουν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Για το αν αφήνει κληρονομιά η φετινή πορεία του Ατρόμητου στις λεγόμενες μικρές ομάδες;
«Πολλές φορές λέμε πράγματα για μια ομάδα όταν είναι δύσκολες οι εποχές. Αυτό είναι το σωστό. Έχει πλάνο ο Ατρόμητος, έχει ακαδημίες, έχει πολλά. Όλα αυτά γίνονται με μεγάλη προσπάθεια. Θα πρέπει το ποδόσφαιρο να λειτουργεί έτσι. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον άνθρακα θησαυρό. Τα χρήματα παίζουν το ρόλο τους».

Για το τι θα μπορούσε να είχε κάνει έτσι ώστε να πάρει το τρόπαιο ο Ατρόμητος:
«Όταν το αναλύσω θα μπορώ να πω. Απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα νομίζω τα πήγαμε καλά. Τακτικά οι παίκτες μου τα πήγαν πολύ καλά. Υπήρχαν διαστήματα που τα πήγαμε καλά και κάποια άλλα όχι. Δεν είχαμε τις λεπτομέρειες, όμως, για να πάμε στα πέναλτι. Νομίζω ότι τα κάναμε όλα σωστά. Αν το δω όμως αύριο το παιχνίδι, θα πω κάτι άλλο».

Για το γκολ του Φουστέρ και το πλάνο που είχε κάνει με τον Ζουέλα για να τον σταματήσει:
«Είχαμε κάνει πλάνο για 4-4-2 για την έναρξη του αγώνα. Δεν είχαμε το φόβο του Φουστέρ. Όταν έγινε η αλλαγή, μπήκαμε στη διαδικασία στην παράταση, να πάει ο Ζουέλα πάνω στον Φουστέρ. Όπως καταλαβαίνετε από το σχέδιο μας, που εφαρμόσαμε πάνω σε έναν παίκτη, χάσαμε απ’ αυτόν».

Για τον τραυματισμό του Τάτου και αν αυτός άλλαξε τα σχέδια του:
«Στα τελευταία λεπτά σκεφτόμουν τα πέναλτι. Νομίζω ότι έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα και νομίζω ότι θα είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο Τάτος ήταν πολύ καλός, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν τραυματισμοί που σε κάνουν να αλλάζεις τα σχέδια σου».

Για το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και το κλάμα του Ιτάνζ:
«Που να βλέπατε το δικό μου. Έτσι είναι. Στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Τα έντονα συναισθήματα είναι πολύ ωραία. Νομίζω ότι οι παίκτες μου έκαναν τον καθήκον τους. Ήταν μια πολύ ατμόσφαιρα. Και εμείς χειροκροτήσαμε το Ολυμπιακό. Να σε

Keywords
Τυχαία Θέματα