Διώτη: «Να δικαιώσω αυτούς που με πιστεύουν!»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ παραχώρησε η… πρωτοεμφανιζόμενη στην Εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών, στα τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ, Παναγιώτα Διώτη, τονίζοντας ότι επιθυμία της είναι να προσφέρει ότι μπορεί στην «γαλανόλευκη» και ταυτόχρονα να βελτιωθεί σε προσωπικό επίπεδο!

«Κατάγομαι από την Λαμία και στην ηλικία των 15 ετών, μόλις είχα τελειώσει το γυμνάσιο ένας εκπρόσωπος του Ηρακλή

Κηφισιάς μου πρότεινε προκειμένου να κατέβω στην Αθήνα για προπονήσεις. Έτσι και έγινε. Αρχικά αγωνίστηκα στις ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων του συλλόγου, ενώ κάποιες φορές προπονούμουν με τις γυναίκες. Μετά από έναν χρόνο ανέβηκα στην πρώτη ομάδα, κάτι που χρωστάω στους προπονητές μου, Ζόραν Κόβασιτς και Σύλβια Ιβάνοβα», δήλωσε αρχικά η 19χρονη διεθνής στο volleyball.gr.

Ούσα στον Ηρακλή Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια, ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό, που μπορεί να τροφοδοτεί την Εθνική ομάδα, κάθε χρόνο με τις περισσότερες αθλήτριες σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες;
«Για μένα ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι το... σκαλοπάτι μου, για να κάνω μια αρχή για την καριέρα μου, όπως πιστεύω για πολλές αθλήτριες του συλλόγου. Έχω μάθει πολλά πράγματα εκεί και με έχουν βοηθήσει πολύ οι προπονητές μου σε όλους τους τομείς. Ο Ηρακλής θεωρώ ότι είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο να τροφοδοτούν την Εθνική μας ομάδα με αθλήτριες, καθώς έχουν ακαδημίες που βγάζουν κάθε χρόνο νέα ταλέντα, και με σκληρή δουλειά αυτά τα ταλέντα εξελίσσονται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι φέτος προέρχονται 7 αθλήτριες από την Εθνική ομάδα γυναικών από τον Ηρακλή Κηφισιάς».

Φέτος είναι η πρώτη σου χρονιά με την Εθνική γυναικών, αισθάνεσαι δικαιωμένη;
«Το 2008, που ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το βόλεϊ σε επαγγελματικό επίπεδο, με πήραν στην Εθνική Κορασίδων, η οποία εξελίχθηκε σε εθνική Νεανίδων. Φέτος είναι η πρώτη μου χρονιά στην Εθνική γυναικών και θέλω να ευχαριστήσω τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Φλώρο, που μου δίνει αυτήν την ευκαιρία να εξελιχθώ μέσω του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το γεγονός, καθώς αισθάνομαι ότι η δουλειά πολλών ετών αποδίδει καρπούς και θέλω να δικαιώσω όσους με πιστεύουν».

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι με την Εθνική ομάδα;
«Όσο μπορώ να γίνομαι ακόμη καλύτερη μέσα από τις νέες εμπειρίες που αποκτώ, από τους αγώνες που δίνουμε με την εθνική, αλλά και μέσω των προπονήσεων και τις τριβής μου με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Σκοπός μου είναι να βελτιώνω το παιχνίδι μου σαν αθλήτρια, και να μαθαίνω δίπλα σε έμπειρες και καταξιωμένες παίκτριες, με τις οποίες προπονούμαι καθημερινά. Θεωρώ τυχερή τη γενιά μου, που είμαστε στην ίδια ομάδα με κάποιες από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες και μπορούμε να μάθουμε δίπλα τους».

Και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στα τουρνουά του Ευρωπαϊκό Λιγκ;
«Σαν ομάδα προσπαθούμε καθημερινά με σκοπό να γινόμαστε καλύτερες. Βοηθάμε η μία την άλλη στην κάθε προπόνηση και στους αγώνες και στόχος μας μέσα από αυτά τα τουρνουά είναι να

Keywords
Τυχαία Θέματα