Δημητρέλος: «Πολύ σαθρό το σύστημα της αδειοδότησης»

14:49 6/6/2012 - Πηγή: OnSports

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, καταφέρθηκε εναντίον της διαδικασίας που ακολουθείται για να εξασφαλίσει άδεια μια ομάδα στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την λανθασμένη, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα έπρεπε να δοθεί χρόνος προσαρμογής από τη στιγμή που άλλαξαν οι προϋποθέσεις…

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων» στην συχνότητα του κρατικού ραδιοφώνου:

Για το περιστατικό που οδήγησε στην διακοπή

του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας: «Εγώ καθυστέρησα να πάω στην συνεδρίαση, την ώρα που έφτασα είχαν μαζευτεί κάποια παιδιά απ’ έξω. Όπως μου είπαν θα ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αδειοδότηση. Ακούστηκαν φωνές, βγήκα έξω από την αίθουσα για να δω τι έγινε, κάποια άτομα κατέβηκαν και μπήκαν στα γραφεία. Απ’ ότι πληροφορήθηκα πετάχτηκαν κάποια αντικείμενα».

Για το αν ήταν οπαδοί της ΑΕΚ αυτοί που έκαναν τα επεισόδια: «Φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ... Φανταστείτε πάντως να είχα ακολουθήσει τακτικές παρελθόντων ετών και άλλων παραγόντων και να είχα πει ότι κακώς δεν πήρε η ΑΕΚ την αδειοδότηση. Θεωρούν ότι δεν είχε η ΑΕΚ την ίδια μεταχείριση. Δεν χτυπήθηκε κανείς, ξέρω ότι χάθηκαν κάποια κινητά».

Για το θέμα της αδειοδότησης της ΑΕΚ: «Η προσωπική μου θέση και άποψη δεν έχει να κάνει με το αν θα αποφασιζόταν να γίνονταν μεταγραφές. Είναι πολύ σαθρό το σύστημα της αδειοδότησης και εκεί υπάρχουν τα κενά. Κανονικά πρέπει να υπάρχουν ποινές αλλά όταν εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα θα έπρεπε να υπάρχει και ένας χρόνος προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο από την μια ημέρα στην άλλη να εφαρμόσουμε τις προϋποθέσεις της UEFA».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Οι διαδικασίες είναι λανθασμένες, για εμένα δεν είναι λύση ο υποβιβασμός. Η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να εισηγηθεί στην ΕΠΟ ορισμένες αλλαγές στην διαδικασία. Το να υπάρχει η ρήτρα εμπιστευτικότητας δεν έχει κανένα νόημα. Δημιουργούνται υπόνοιες έτσι για την κάθε ομάδα. Πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Ποιος θα ελέγξει την βιωσιμότητα της ομάδας και ποιοι είναι οι όροι; Το θέμα είναι να τροποποιήσουμε το σύστημα και να προστατεύσουμε και τις ίδιες τις ομάδες. Η πρόταση μου ήταν να υπάρχει μια πενταμελής επιτροπή».

Για την αναβολή της δίκης Ψωμιάδη: «Στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ο κύριος Οικονομόπουλος. Ξέρω ότι αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο. Είναι πολιτική της πλευράς Ψωμιάδη οι συνεχείς αναβολές. Είναι πρωτάκουστο να υπάρχει μια δίκη από το 2003 και να είναι δεσμευμένη η περιουσία μου από τότε».

Για το θέμα των διαρκείας της νέας σεζόν: «Θεωρώ ότι κάποια στιγμή η ΑΕΚ θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Η κρισιμότητα για την επιβίωση της ΑΕΚ είναι δεδομένη. Πιστεύω ότι ο κόσμος αναγνωρίζοντας και τις οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν θα ανταποκριθεί. Για αυτό βάλαμε και τις τιμές 40% κάτω φέτος. Με αυτό το ποσό που θα συγκεντρωθεί η ΑΕΚ επιβιώνει. Ενώ έχεις και διαφορετική αντιμετώπιση από όλους. Αρχές, αντιπάλους… Υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια».

Keywords
Τυχαία Θέματα