«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο Αμπντούν (photos+videos)

Ο Τζαμέλ Αμπντούν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (18/3).

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων», ήταν αυτός που έκανε τη… διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, για όσο διάστημα παίχθηκε ποδόσφαιρο, σκοράροντας στο 51’ και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών κατά την άφιξη

της αποστολής στου Ρέντη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/3).

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε, αυτή τη φορά, στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού και στη φάση του γκολ, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «κενό» στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ορέστη Καρνέζη. Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλγερινός παίκτης σκόραρε στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στους «πράσινους» και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Το είχε... ξανακάνει στο ΟΑΚΑ!

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο όπου ο Τζαμέλ Αμπντούν αγωνιζόταν στην Καβάλα, είχε πετύχει δύο τέρματα στην αναμέτρηση με το «τριφύλλι» στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου, χωρίς ωστόσο οι «Αργοναύτες» να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, μια και ηττήθηκαν με 4-2. Τα δύο τέρματα για τους φιλοξενούμενους είχε πετύχει ο νυν, πλέον, άσος των Πρωταθλητών Ελλάδας, στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 3’ άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους», σε μία φάση… καρμπόν με αυτή του 51ου λεπτού του μεγάλου ντέρμπι. Τότε δεν είχε ακολουθήσει επίθεση από την πλευρά του Αλγερινού, αλλά σέντρα από τα δεξιά, κακό διώξιμο από την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Αμπντούν με δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζόρβα, ο οποίος υπερασπιζόταν την εστία των «πράσινων».

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο τέρματα από τους γηπεδούχους (Κατσουράνης 13’ και Σισέ 32’) για να έρθει η ισοφάριση από τους «Αργοναύτες» και πάλι με τον 26χρονο άσο στο 42’ με πέναλτι. Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με γκολ πέναλτι του Σισέ στο 65’ και σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 83’. Παράλληλα, ο Αφρικανός άσος είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στους «πράσινους» και στην «μάχη» του πρώτου γύρου του περσινού πρωταθλήματος, στην ισοπαλία με 2-2 του «Ανθή Καραγιάννη». Τα δύο τέρματα των Μακεδόνων είχαν προέλθει από ισάριθμες ασίστ του 26χρονου.

Ωστόσο, η… σχέση του Αφρικανού με τους «πράσινους» είχε… συνέχεια, το βράδυ της Κυριακής (18/3) με τον Τζαμέλ Αμπντούν να σκοράρει στο 51’ και να δίνει, ουσιαστικά, το «τρίποντο» στον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον βρίσκεται μία… ανάσα από την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Η δικαίωση του Αλγερινού

Το τέρμα και η καλή εμφάνιση του 26χρονου Αλγερινού μεσοεπιθετικού αποτελεί μία δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τον εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό, μετά την όχι και τόσο καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και τις πρώτες άσχημες κριτικές για τις εμφανίσεις του.

Η πρώτη εμφάνιση του Τζαμέλ Αμπντούν με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν στην πρεμιέρα των ομίλων

Keywords
Τυχαία Θέματα