Χίος: Η πολυσυζητημένη.. Κυρία

Οι απώλειες βαθμών σε Ελλάδα, μετά τις δύο ισοπαλίες με Πανιώνιο και Βουλιαγμένη, έχουν «αγχώσει» τους νησιώτες, με το… κερασάκι στην τούρτα να μπαίνει στο ματς με την Καζάν.

Οι ελληνικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μερικές… ανάσες αυτήν την εβδομάδα, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής και είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αρχίσουμε έναν μίνι απολογισμό των μέχρι τώρα δρώμενων.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από την… πολυσυζητημένη κυρία του φετινού πρωταθλήματος, την Χίο, ενώ επιφυλασσόμαστε

πως θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες ομάδες.

Οι «άτυπες» υποχρεώσεις της νησιώτικης ομάδας ξεκίνησαν με το τουρνουά ΣΕΔΥ, όταν η Χίος παρουσίασε τα πρώτα αγωνιστικά της… δείγματα αλλά και τα πρώτα δείγματα… γκαντεμιάς. Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και αναγκάστηκε να μείνει εκτός, προκειμένου να πραγματοποιήσει πρόγραμμα αποθεραπείας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει την αποστολή στη Γαλλία για τις πρώτες της ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μπορεί στο θέμα πρόκριση να μην επιβάρυνε την ομάδα, ωστόσο είχε αντίκτυπο στο… δέσιμο της.

Ακολούθησε το εύκολο θεωρητικά παιχνίδι με το Καλαμάκι, με τον «Τεό» να επιστρέφει αλλά η τύχη του χτύπησε και δεύτερη φορά την… πόρτα για φέτος, παθαίνοντας υποτροπή στη συνέχεια και έκτοτε ακολουθεί νέο πρόγραμμα αποθεραπείας.

Η… γκαντεμιά όμως της ομάδας, δεν σταματά εδώ. Στην α’ φάση του Γιούροκαπ, ο Αντώνης Βλοντάκης δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη τυμπάνου στο αυτί. Σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του έτερου φουνταριστού της ομάδας, Γιώργο Χατζηδάκη, ο Βλοντάκης δεν μπόρεσε να ξεκουραστεί, βγάζοντας τρία δυνατά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα (Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Βουλιαγμένη) χωρίς ανάσες.

Ενδιάμεσα, υπάρχει ο Όμιλος για το Γιούροκαπ στην Χίο και η γ’ φάση στη Ρωσία και στο... μακρύ δρόμο προς το Καζάν. Χατζηδάκης και Χατζηθεοδώρου μένουν Ελλάδα για να αναρρώσουν και ο κουρασμένος Βλοντάκης, βγάζει ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Κατσουλάκης αγωνίζεται με ράμματα στο μάτι και η νησιώτικη ομάδα γνωρίζει την ήττα, ελπίζοντας σε καλύτερη εμφάνιση στον επαναληπτικό για να πάρει την πρόκριση.

Μετά από όλα αυτά, όλη η διάθεση για κριτική στο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο (8-8) για το πρωτάθλημα, τα λάθη και η απώλεια βαθμών στο ματς με τη Βουλιαγμένη (10-10), ενδεχομένως να χρειάζεται… παράταση. Και αυτό, γιατί ουσιαστικά η νησιώτικη ομάδα, θα δείξει πιο «καθαρά» δείγματα των δυνατοτήτων της, από τώρα και στο εξής. Με εξαίρεση το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, ακολουθεί ένα εύκολο θεωρητικά πρόγραμμα και ο Βαγγέλης Ρούπακας από την άλλη εβδομάδα θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες. Τα περιθώρια για… γκέλες έχουν στενέψει και τα σαφή συμπεράσματα θα επέλθουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα