Χατζηιωάννου: «Δεν είχαν ενημερώσει τον Παπουτσάκη»

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του Εργοτέλη για τις οφειλές του Πανιωνίου, με τον νομικό εκπρόσωπο των Κρητικών, Βαγγέλη Χατζηιωάννου, να εξηγεί την υπόθεση.

Ο έμπειρος σε θέματα αθλητικής δικαιοσύνης δικηγόρος μίλησε στο ΚΡΗΤΗ TV για την ευθύνη των οργάνων της Super League, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Εργοτέλης θα δικαιωθεί.

«Η ΕΠΟ

δεν έχει ευθύνη. Έβγαλε την απόφαση και την κοινοποίησε στη Super League. Το θολό τοπίο είναι στη Λίγκα. Όχι στην ΕΠΟ. Οι αποφάσεις κοινοποιήθηκαν από την ΕΠΟ στη Super League, αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη, αυτές οι αποφάσεις ποτέ δεν ήρθαν σε γνώση του κ Παπουτσάκη. Οι αγώνες του Πανιωνίου από την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση για τον ποδοσφαιριστή Λάτκα έγιναν μη νόμιμα και κατά παράβαση της απόφασης. Αυτή η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση του Μάρτιν Λάτκα, γιατί είχε οικονομική οφειλή. Είχε προηγηθεί προδικασία και αυτή η απόφαση είναι τελική. Είναι απόφαση ενεργοποίηση. Δηλαδή επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών και ο μη ορισμός αγώνων από 24 τις Ιανουαρίου», τόνισε αρχικά ο Χατζηιωάννου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαφορά μεταξύ των δύο αποφάσεων που αφορούν τους Λάτκα και Μπέλιτς και τις οποίες επικαλείται στο έγγραφό της η ΠΑΕ Εργοτέλης: «Για την υπόθεση Λάτκα ο Εργοτέλης ζητά την αφαίρεση τριών βαθμών και την ακύρωση των αγώνων από τις 24 Ιανουαρίου και έπειτα. Για την υπόθεση Μπέλιτς ζητούμε μόνο την αφαίρεση των τριών βαθμών, καθώς λήφθηκε έπειτα από το τέλος του πρωταθλήματος».

Για την εφαρμογή της ποινής, υπογράμμισε: «Δεν έχει ευθύνη η ΕΠΟ. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έχει την ευθύνη για την έκδοσή της, αλλά όχι για την εφαρμογή. Η Λίγκα ευθύνεται για την εφαρμογή της. Οι αποφάσεις αυτές από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κοινοποιήθηκαν στη Super League ως εισερχόμενο έγγραφο. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ποτέ δεν τέθηκαν υπ’ όψιν του κ. Παπουτσάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου».

Για την ισχύ των αποφάσεων, ξεκαθάρισε: «Οι αποφάσεις αυτές είναι άμεσα εκτελεστές. Δεν πρέπει καν να πάνε στο Δ.Σ. Δεν έπρεπε να οριστούν οι αγώνες του Πανιωνίου από τις 24 Ιανουαρίου και έπειτα. Είναι αποφάσεις απόλυτα δεσμευτικές. Ό,τι και να γίνει ο Εργοτέλης θα βγει δικαιωμένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα