Μπαλοτέλι: Απείθαρχος, εγωκεντρικός, αλλά παικταράς!

Λέγεται ότι δεν είναι ούτε ο πιο ευφυής, ούτε ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Συγκαταλέγεται όμως στους πλέον ταλαντούχους και από την Κυριακή, στους «φονιάδες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ανθρωπο που σε ερώτηση αστυνομικών «γιατί κουβαλάς 200.000 λίρες στο αμάξι σου» απαντά «γιατί έχω» και παιδί που μια μέρα πριν το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, βάζει φωτιά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του με πυροτεχνήματα, δεν το λες και Αϊνστάιν.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ουδέποτε φημιζόταν για την εξυπνάδα του, όπως επίσης ουδέποτε εκτιμήθηκε για τον χαρακτήρα του. Το ότι είναι περίεργος, βέβαια,

μάλλον οφείλεται και στα βιώματά του. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν φυσιολογικά.

Γεννημένος στο Παλέρμο από Γκανέζους μετανάστατες τον Αύγουστο του 1990, ο Μπαλοτέλι αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας όταν ήταν ακόμα βρέφος και χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο για διαδοχικές επεμβάσεις. Σε ηλικία 2 ετών, η κατάστασή του άρχισε να ομαλοποιείται, ωστόσο οι γονείς του αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζήτησαν τη βοήθεια κοινωνικών υπηρεσιών. Μόλις στα τρία του χρόνια, ο μικρός Μάριο υιοθετήθηκε από τους Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι που ανέλαβαν να τον μεγαλώσουν σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού πια είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστός από το ποδόσφαιρο και τη μεταγραφή του στην Ιντερ, οι φυσικοί του γονείς ζήτησαν να τον πάρουν πίσω. Ενδεικτικό του πόσο πληγωμένος ήταν, ο Μπαλοτέλι ισχυρίστηκε με δηλώσεις του ότι οι γονείς του προέβησαν σε αυτή την κίνηση μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος είχε αρχίσει να κερδίζει χρήματα και δημοσιότητα μέσω της αγαπημένης του ασχολίας.

Γενικότερα, βέβαια, στις δηλώσεις του ήταν πάντα απρόσεκτος και του έλειπε το τακτ. Ποιος θα ξεχάσει τη συνέντευξή του όσο ήταν στην Ιντερ, στην οποία είχε δηλώσει ορθά κοφτά ότι είναι οπαδός της Μίλαν! Του στοίχισε αρκετά, τόσο σε αγωνιστική αποχή, όσο και στον τρόπο που άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν οι οπαδοί των «νερατζούρι».

Ο Μπαλοτέλι έχει αρκετά αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Είναι ανώριμος, τακτικά άναρχος, ίσως και ατομιστής. Αλλά μπάλα ξέρει. Και πολύ μάλιστα. Και ίσως μετά τη ζημιά που έκανε στη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, να ξανακέρδισε τόσο τον Μαντσίνι όσο και τους οπαδούς της Σίτι. Αυτός που είχε προβλέψει πάντως τη ζημιά που προαναφέραμε ήταν ο Ράιαν Γκιγκς. «Στο ντέρμπι πρέπει να προσέξουμε τον Μπαλοτέλι. Μπορεί να μην έχει συμπάθειες, σας λέω όμως ότι είναι πολύ ταλαντούχος και επικίνδυνος», είχε πει ο Ουαλός. Κι αν δεν ξέρει αυτός, ποιος ξέρει...;

Δείτε στο βίντεο πώς ο Μπαλοτέλι έκανε έξαλλο τον Μαντσίνι σε φιλικό με τους ΛΑ Γκάλαξι το καλοκαίρι

{youtube}YsN6svBWYg0{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα