«Δεν στεκόμαστε στο πλεονέκτημα»

15:51 21/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η Σιένα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των προημιτελικών της Ευρωλίγκα με πλεονέκτημα έδρας. Ο προπονητής της Ιταλικής ομάδας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, όμως τόνισε ότι το πλεονέκτημα δεν σημαίνει τίποτα και η ομάδα του θα παλέψει για την πρόκριση

«Πρώτος μας στόχος είναι να αντισταθούμε σε αυτό το δυναμικό παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουν πως το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Δεν σημαίνει τίποτα το αβαντάζ έδρας ή το 1-0. Αυτό είναι ξεκάθαρο, τόσο για μας όσο και για τον Ολυμπιακό».

Για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη ανέφερε: «Ο Σπανούλης φέτος είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης του Ολυμπιακού και όλη η ομάδα γύρω του στηρίζει τις αποφάσεις που παίρνει στις κρίσιμες στιγμές της περιόδου. Ο Σπανούλης είναι πραγματικός πρωταθλητής, αλλά σκοπός μας είναι να σταματήσουμε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού κι όχι να επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη. Μπορεί ο Σπανούλης να βάλει ακόμη και 25 ή περισσότερους πόντους, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς συνολικά σαν ομάδα απέναντι σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού. Το μπάσκετ, ειδικά στην Ευρώπη, είναι ομαδικό άθλημα».

Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τα ατού της Σιένα ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Δεν σκέφτομαι τι μπορεί να ετοιμάζει ο Ολυμπιακός για να σταματήσει τον ΜακΚάλεμπ ή κάποιον άλλον παίκτη. Με ενδιαφέρει τι ομάδα θα παρουσιάσουμε εμείς στο παρκέ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ομάδα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση σε πέμπτη ματς στην Ιταλία, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για πέμπτο παιχνίδι από τώρα. Σε αυτή τη φάση πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στα προημιτελικά συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και έμπειροι παίκτες, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα έδρας να μη σημαίνει τίποτα. Σε μία σειρά τόσων αγώνων χρειάζονται όλοι οι παίκτες και μπορεί κάποιος που δεν έπαιξε καλά ή έπαιξε λίγο σε ένα παιχνίδι να κρίνει το επόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα