Αξίζουν τα μπράβο παρά την απώλεια

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, που δεν καρποφόρησε λόγω ατυχίας

Πέρασε άλλος ένας αγώνας πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να αφήνει δύο εντός έδρας βαθμούς τους οποίους δικαιούνταν.

Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα χειρότερη την ομάδα μετά από την υπερπροσπάθεια

που κατέβαλε την περασμένη Πέμπτη στην Ιταλία. Πως είναι δυνατόν από δεκατρείς, δεκατέσσερις παίκτες να έχω απαίτηση νίκης συνεχώς; Κι όμως σήμερα η ομάδα ήταν εξαιρετική. Απλά έπεσε σε έναν πολύ τυχερό αντίπαλο που αμύνθηκε μαζικά και παρόλα αυτά δέχτηκε φάσεις για ένα ξεκούραστο 3-0.

Συμβαίνουν όμως αυτά στο ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά. Απλά η βιτρίνα του σημερινού αγώνα δεν θα πρέπει να αφορά το αποτέλεσμα, αλλά την διάθεση των παιδιών μας που παρά την κούραση πήγαν καλά και δεν πήραν ότι άξιζαν. Τουλάχιστον από εμάς τους ουδέτερους παρατηρητές, θα πρέπει να τους δοθούν συγχαρητήρια.

Από την άλλη πλευρά, αυτή των κουραστικών, συνεχίζουν να βρίσκονται σε εικονική πραγματικότητα. Σε ένα παιχνίδι που έκαναν μία φάση, οι παίκτες τους στις δηλώσεις μίλησαν για δίκαιο αποτέλεσμα, πλην του Βελλίδη που μετρούσε τις τελικές προσπάθειες προς την εστία του, ενώ οι διοικητικοί θα κλαίγονται για τη φάση του Γιαννιώτα με τον Κρέσιτς, σε μία διαιτησία του Σιδηρόπουλου που παρακαλάω να έχω σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια μου.

Ήρθε αυτός ο προπονητής τους στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για ισορροπία σε ένα παιχνίδι που αυτός είχε μία φάση, ο αντίπαλος δύο δοκάρια και έξι ακόμη τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες, που ο ΠΑΟΚ είχε 63% - 37% κατοχή μπάλας υπέρ του και βέβαια ένα δύσκολο παιχνίδι 2,5 μέρες πριν. Τα μάζεψε μετά, αλλά και πάλι η εικόνα του αγώνα δικαιώνει την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε ως μία κλασική μικρομεσαία ομάδα. Που ήρθε να κλέψει αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις ημέρες να προετοιμαστεί για τον αγώνα εναντίον της Ουντινέζε, μία αναμέτρηση πολύ διαφορετική από τη σημερινή, αφού το επίπεδο του αντιπάλου είναι πάρα πολύ υψηλό.

Σε πρώτη φάση, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλή αγωνιστική συμπεριφορά και βέβαια τύχη. Το ευχάριστο είναι πως δεν έχασε παίκτες, αλλά το δυσάρεστο είναι πως δεν θα έχει επιστροφές.

Όσον για την απόδοση των παικτών της ομάδας, θεωρώ πως έκαναν εξαιρετική δουλειά οι στόπερ μας και ο Λαζάρ σε πρώτη φάση, ο Σαλπιγγίδης με τον Λίνο μέχρι ο τελευταίος να κουραστεί, ενώ θεωρώ πως ο Κλάους παρότι ήταν κακός εκτελεστικά και άτυχος, έκανε ένα από τα πιο πλήρη παιχνίδια του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι στόπερ του Άρη μάλλον εκτέθηκαν αφού… βαρέθηκαν να τον χάνουν.

Για τον Γιάννου και τον ρόλο που είχε, νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός με κορυφαία στιγμή του την ασίστ στον Γεωργιάδη. Θέλει δουλειά, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να παίξει τη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα