Απόλυτη κυριαρχία για Daniel Cormier στο Strikeforce 40

Ελάχιστη αντίσταση συνάντησε ο Daniel Cormier στο main event του Strikeforce 40 και κατέκτησε το Heavyweight Grand Prix του promotion.

Σε βάρος του Josh Barnett (31-6), o Cormier (10-0) διατήρησε το αήττητό του δίνοντας συνεχώς «απαντήσεις» στον αντίπαλό του. Στους πρώτους γύρους χρησιμοποίησε κυρίως τις πυγμαχικές του αρετές, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος απλά εκμεταλλευόταν την καλύτερή του φυσική κατάσταση. Εν τέλει δεν υπήρχε αμφιβολία για τον νικητή της αναμέτρησης, αφού ο Cormier ήταν ανώτερος

και στους πέντε γύρους.

Στο co-main event, o Gilbert Melendez (21-2) επικράτησε του Josh Thomson με πλειοψηφική απόφαση των κριτών, για να κρατήσει τον τίτλο του. Όπως τα προηγούμενα ματς των δύο Αμερικανών μαχητών, έτσι και αυτό διένυσε ολόκληρη την προγραμματισμένη του διάρκεια, που στην προκειμένη ήταν πέντε γύροι. Εν τέλει ο πρωταθλητής Lightweight πήρε δύο 48-47 και παραχώρησε ένα ίδιο σκορ στον Thomson (19-5), ο οποίος πλησίασε, όσο ποτέ τα τρία τελευταία χρόνια, στο Strikeforce Lightweight Championship. Θυμίζουμε πως το απώλεσε από τον Melendez τον Δεκέμβριο του 2009 και πλέον ο νέος πρωταθλητής συμπλήρωσε τέσσερις συναπτές υπερασπίσεις.

Μόλις 33 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Rafael «Feijao» Cavalcante (12-3), ώστε να κατακεραυνώσει με χτυπήματα κάθε είδους και να υποτάξει τον Mike Kyle (19-9-1). Ακόμα, ο Chris Spang (5-1) επανήλθε στις νίκες με «πειστικό» ΚΟ σε βάρος του Nah-Shon Burrell (8-2).

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Ο Daniel Cormier (ΗΠΑ) κέρδισε τον Josh Barnett (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση και κατέκτησε το Strikeforce Heavyweight Grand Prix.
O Gilbert Melendez (ΗΠΑ) κέρδισε τον Josh Thomson (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση και παρέμεινε πρωταθλητής Lightweight.
Ο Rafael Cavalcante (ΒΡΑ) κέρδισε τον Mike Kyle (ΗΠΑ) με υποταγή στο 0:33 του πρώτου γύρου.
Ο Chris Spang (ΣΟΥ) κέρδισε τον Nah-Shon Burrell (ΗΠΑ) με νοκ άουτ στο 1:35 του πρώτου γύρου.
Ο Isaac Vallie-Flagg (ΗΠΑ) κέρδισε τον Gesias Cavalcante (ΒΡΑ) με πλειοψηφική απόφαση.
O Guto Inocente (ΒΡΑ) κέρδισε τον Virgil Zwicker (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση.
Ο Gian Villante (ΗΠΑ) κέρδισε τον Derrick Mehmen (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση.
Ο Quinn Mulhern (ΗΠΑ) κέρδισε τον Yuri Villefort (ΒΡΑ) με πλειοψηφική απόφαση.
Ο Bobby Green (ΗΠΑ) κέρδισε τον James Terry (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα