Αποχώρησε τραυματίας από το Κατάρ ο Κρεάνγκα

14:47 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Απότομα και πολύ πρόωρα τελείωσε η παρουσία του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο όπεν του Κατάρ, το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ντόχα.

Στη διάρκεια του καθοριστικού αγώνα με τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον, για την πρωτιά στο προκριματικό γκρουπ και την πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού ανδρών, αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό αγκώνα και αποχώρησε. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, ωστόσο το πρόβλημα το είχε από την Αθήνα και πολύ πιθανό να τον κρατήσει έξω -ακόμα

και προληπτικά- από το επικείμενο τουρνουά του Κουβέιτ. Προέχει άλλωστε, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού (25/03-01/04) και η συμμετοχή του στα δύο ασιατικά World Tour περιλαμβάνεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ντόρτμουντ.

Ο Κρεάνγκα είχε κάνει θετική πρεμιέρα χτες στο 3ο προκριματικό γκρουπ (νίκη 4-2 σετ επί του Ιμπραΐμ Αλ-Χασάν από το Κουβέιτ) και σήμερα νωρίς το μεσημέρι αντιμετώπισε για την προνομιούχο 1η θέση τον Κάρλσον, έναν πολύ αξιόλογο νεαρό αθλητή. Πονούσε στο χέρι από τον πρώτο του αγώνα, αλλά στην αναμέτρηση με τον Κάρλσον χρειάστηκε να πιέσει περισσότερο τον εαυτό του και οι ενοχλήσεις έγιναν μεγαλύτερες. Έπαιξε όσο μπορούσε, κάμφθηκε στα δύο πρώτα σετ με 11-9 και 11-5 και σταμάτησε την προσπάθειά του στη διάρκεια του 3ου σετ με το σκορ στο 6-4 υπέρ του Κάρλσον. Ο Κρεάνγκα στάθηκε άτυχος στην επιστροφή του σε προκριματική φάση, μετά από πάρα πολλά χρόνια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του όπεν με τη 2η θέση στο δικό του γκρουπ .

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ

«Το πρόβλημα το είχα από την Αθήνα. Το αντιμετώπισα με θεραπείες και ήρθα νʼ αγωνιστώ, αλλά δεν με εγκατέλειψε. Λόγω των ενοχλήσεων δυσκολεύτηκα τόσο πολύ χτες, στον αγώνα με τον αθλητή από το Κουβέιτ, ενώ σήμερα δεν μπορούσα καλά-καλά να πιάσω τη ρακέτα κάποιες στιγμές από τον πόνο. Χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε τενοντίτιδα», δήλωσε από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο 40χρονος αθλητής και συνέχισε: «Άρχισα ήδη θεραπεία εδώ και θα τη συνεχίσω μέχρι το Σάββατο, που είναι το εισιτήριο της επιστροφής στην Αθήνα. Αν δω ότι πάω καλά ίσως να συνεχίσω τη θεραπεία στην Ντόχα και να πάω από εδώ στο Κουβέιτ. Τα παιχνίδια μου εκεί είναι προγραμματισμένο να τα αρχίσω την άλλη Πέμπτη, οπότε έχω χρονικό περιθώριο. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φανούν περισσότερα και θʼ αποφασίσω αν μπορώ να παίξω και στο επόμενο τουρνουά ή αν υπάρχει ρίσκο λόγω και της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρέπει νʼ ακυρώσω».

Για τον Κάρλσον να σημειωθεί ότι κατάφερε άνοδο 47 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη του Φεβρουαρίου και μετακινήθηκε στο νούμερο 186 από το 233 του προηγούμενου μήνα. Επίσης, στον αντίστοιχο πίνακα U21 βρίσκεται στο νούμερο 35.

Keywords
Τυχαία Θέματα