Αποχώρησε οριστικά ο Nicklas Lidstrom!

02:36 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Ύστερα από εικοσαετή πορεία στο NHL, ο 42χρονος Σουηδός, Nicklas Lidstrom, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το χόκεϊ επί πάγου.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 1,564 παιχνίδια, όλα με τους Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς! Επίσης κατέκτησε τέσσερις φορές το Stanley Cup, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της λίγκας επτά φορές μέσω του ετήσιου Norris

Trophy. Ωστόσο η μυθική του καριέρα έλαβε τέλος, όπως ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του, ύστερα από αρκετά χρόνια. Ακόμα θα ήθελε κάποιον ρόλο στα «κόκκινα φτερά», στον οποίο θα μπορέσει να ανταποκριθεί από τη Σουηδία.

Ανέλαβε ο Hartley τους Κάλγκαρι Φλέιμς

Αν και βρέθηκε πολύ κοντά στους Μόντρεαλ Κανάντιενς, ο Bob Hartley προσλήφθηκε από τους Κάλγκαρι Φλέιμς. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στη Ζυρίχη του ελβετικού πρωταθλήματος, ενώ απέχει από το NHL το 2007. Τότε είχε απολυθεί από τους Ατλάντα Θράσερς, ύστερα από έξι ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της regular season.

Καλύτερη επίθεση θέλουν οι Ντέβιλς

Μόλις 17 σουτ σε 68:13 εκτέλεσαν οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς στον πρώτο τελικό του Stanley Cup. Πλέον απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας και καλούνται να ισοφαρίσουν σε 1-1, πριν η σειρά μεταφερθεί στην «πόλη των αγγέλων». Προφανώς οι «διάβολοι» σκοπεύουν να πιέσουν περισσότερο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Jonathan Quick, στο δεύτερο ματς του «Prudential Center».

Μεγαλύτερη βελτίωση επιδιώκουν οι Κινγκς

Ξεκίνησαν θετικά οι Λος Άντζελες Κινγκς στους τελικούς του Stanley Cup, αλλά στην ομάδα υπάρχει πεποίθηση περί ύπαρξης περιθωρίου βελτίωσης. Ενδεικτικά ο «χρυσός» σκόρερ, Anze Kopitar, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ελαττωθούν τα αχρείαστα λάθη. Πάντως αυτά ήταν ελάχιστα στον πρώτο αγώνα εναντίον των «διαβόλων».

Ανάγκη εκκίνησης διαπραγματεύσεων

Ο κομισάριος του NHL, Gary Bettman, δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Άλλωστε η τωρινή συμφωνία ολοκληρώνεται, οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος lockout. Θυμίζουμε πως η σεζόν 2004-05 ακυρώθηκε, επειδή δεν είχε υπογραφεί νέο συμφωνητικό μεταξύ των παικτών και της λίγκας, το οποίο καθυστερεί χαρακτηριστικά και φέτος.

Δεν το έχει… χωνέψει ο Sather

Άρχισαν οι τελικοί των φετινών playoffs του NHL, αλλά ο GM των Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, Glen Sather, ασχολείται ακόμα με τον αποκλεισμό της δικής του ομάδας. Άλλωστε θεωρούσε τους Νεοϋορκέζους απόλυτο φαβορί, αλλά οι Ρέιντζερς αποκλείστηκαν σε έξι αγώνες από τους Ντέβιλς. Μάλιστα έχει αρχίσει ήδη την αναζήτηση νέου επιθετικού, που θα βελτιώσει τη «γραμμή κρούσης» του συλλόγου.

Διετές στον MacKenzie

Ο 30άχρονος επιθετικός, Derek MacKenzie, υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους Κολόμπους Μπλου Τζάκετς. Οι ουραγοί του φετινού πρωταθλήματος έχουν ήδη ανανεώσει πολλά μέλη του ρόστερ τους, αλλά σκοπεύουν να ανταλλάξουν τον αρχηγό, Rick Nash.

Keywords
Τυχαία Θέματα