Απλά ήταν Θρύλος!

23:21 5/2/2012 - Πηγή: OnSports

Τελικά, τα πράγματα είναι πολύ απλά, όταν συμβαίνουν τα αυτονόητα. Έπρεπε να φτάσουμε στην 20η αγωνιστική, να προηγηθούν τόσα λάθη και τόσοι ανόητα χαμένοι βαθμοί για να συνειδητοποιήσουν (ξανά) στον Ολυμπιακό πόση δύναμη έχει αυτή η ομάδα!

Έπρεπε να βρεθούν με το πιστόλι στον κρόταφο για να μας θυμίσουν πως όταν είναι Θρύλος δεν έχουν αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ, καθώς

η ομάδα του Μπόλονι ό,τι μπορούσε, έκανε. Απέναντι στον ψυχωμένο και καλά στημένο Ολυμπιακό δεν είχε και πολλά περιθώρια.

Αν, μάλιστα, ο Βαλβέρδε έλυνε τα… γκέμια μετά το 0-2, θα έγραφε πολλά το κοντέρ. Καλύτερα έτσι, όμως, Μεγάλες ομάδες δεν είναι αυτές που όταν μπορούν ρίχνουν 5 γκολ, αλλά εκείνες που ξέρουν να «δουλέψουν» σωστά ένα παιχνίδι. Να κρατήσουν το ρυθμό στα επίπεδα που πρέπει, να αμυνθούν όταν πρέπει και να επιτεθούν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός τα είχε όλα στην Τούμπα. Μπήκε… αφιονισμένος στο τερέν έκανε τρεις ευκαιρίες πριν μπει το πρώτο γκολ, χτύπησε ξανά λίγο αργότερα με τον Μιραλάς να αφήνει κόκαλο πέντε αντιπάλους και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Προς το φινάλε, έπρεπε να το βάλει και ο Μοδέστο για να γίνει πιο ελκυστικό το σκορ.

Απλά στο τελευταίο 15άλεπτο ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλοντας -προφανώς- να πουλήσουν οπαδιλίκι στον κόσμο, άρχισαν τα κλωτσίδια κι όποιον πάρει ο χάρος. Δεν τρέχει τίποτα! Όταν ο Ολυμπιακός είναι ο εαυτός του δεν μπορούν να τον σταματήσουν ούτε οι διαιτητές, ούτε οι κλωτσιές. Απλά πράγματα…

Όσο για τον Βαλβέρδε, μας… ξέρανε όλους! Πόσοι δεν ένιωσαν κόμπο στο λαιμό όταν πληροφορήθηκαν ότι έμειναν εκτός ενδεκάδας Τοροσίδης, Χολέμπας, Καζίμ; Πόσοι έκραξαν όταν άκουσαν ότι ξεκινάει βασικός ο Αμπντούν και ο Μαρκάνο; Πόσοι περίμεναν ότι ο Αλγερινός θα ήταν ο καλύτερος του αγώνα; Μόνο ένας: Ο Ερνέστο!

Γι’ αυτό και είναι καλός προπονητής ο Βάσκος. Επειδή... γράφει όλους εμάς στα παλιά του τα παπούτσια και κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα νομίζει και με καθρέφτη την προπόνηση. Μπορεί να έχει κάνει και λάθη, θα κάνει κι άλλα, όμως, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Δεν μπορεί ξαφνικά όλοι εμείς -βάζω και τον εαυτό μου μέσα- να ξέρουμε περισσότερα από τον προπονητή. Δεν γίνεται! Ας τον αφήσουμε, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος ξέρει και κάτι μου λέει ότι αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει έτσι, ίσως το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, στις 11 του Μάρτη, δεν έχει σοβαρό βαθμολογικό ενδιαφέρον…

Keywords
Τυχαία Θέματα