Απέτυχε το επιθετικό πλάνο Κωστένογλου

Χαίρετε κύριοι

Παρακολουθώντας τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έμοιαζε σαν δεδομένο πως δύσκολα θα βλέπαμε καλό παιχνίδι στην Τούμπα.

Πριν τον αγώνα, το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ ήταν ο τρόπος ανάπτυξης που επιτίθεται από τα άκρα, ενώ με την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του Μπόλονι με τον Εργοτέλη ο Κωστένογλου μπορούσε με σχήμα που θα έχει ενέργεια στον

άξονα να εκμεταλλευτεί το αργό κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ.

Στην πράξη, ο Μπόλονι ενίσχυσε την αριστερή πτέρυγα βάζοντας τον Λίνο μαζί με τον Σταφυλίδη και ήταν σαφής η πρόθεσή του να παίξει από εκείνη την πλευρά. Ο Κωστένογλου δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Εμφανίστηκε σαφώς περισσότερο διαβασμένος απ' ό,τι ο Χιμένεθ (στο παιχνίδι του πρώτου γύρου) στον τρόπο ανάπτυξης του αντιπάλου. Ήταν φανερό πως είχε δώσει εντολή στους Λεονάρντο, Μπέλεκ να μένουν χαμηλά και να προσπαθούν να βρίσκονται πάντα ανάμεσα στα δύο μπακ. Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ στον άξονα έχει μια τριάδα ποδοσφαιριστών που κινούνται σε μικρούς χώρους, παίζοντας κυρίως με την ποιότητά τους και με τα καλά πόδια που διαθέτουν, έδινε το δικαίωμα στους Γεωργέα, Μάκο να καλύπτουν και αυτοί τους πλαϊνούς χώρους που απαιτείται, ώστε να μη βγάλει ατομική ενέργεια ή συνδυασμό από τα άκρα ο ΠΑΟΚ. Πλην μιας φάσης του Λίνο, που βγήκε όμως από τον άξονα, το σχέδιο του Κωστένογλου αμυντικά φαινόταν να βγαίνει.

Διπλό χτύπημα

Ο ίδιος θα αισθάνεται άτυχος (μπορεί και να είναι), καθώς σε ένα παιχνίδι που το αμυντικό του σχέδιο έβγαινε, έχασε νωρίς τον Μάκο και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είδε τον επόπτη να υποδεικνύει πέναλτι ένα πέσιμο του Λαζάρ. Ο Ρουμάνος έχει τριπλάρει τον Κάλα ο τελευταίος του πιάνει την φανέλα, αλλά είναι φανερό πως ο Λαζάρ δεν μπορεί να συνεχίσει τη φάση και πέφτει από επιλογή. Οι διαιτητές πρέπει να γνωρίζουν τα προσόντα των ποδοσφαιριστών για να αποφεύγουν τα λάθη. Ακόμα και αμφιβολία να έχεις είναι δεδομένο πως ο Λαζάρ δεν έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις για να επιλέξει να κάνει διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή.

Από τη στιγμή που πέρασε τον αντίπαλό του ήταν σίγουρο πως θα πάρει απόφαση. Δεν μπόρεσε με τη μία να σουτάρει, να πασάρει και έπεσε από επιλογή και όχι επειδή ανετράπη. Σίγουρα το να παίρνεις προβάδισμα από το πουθενά, συνιστά αλλοίωση. Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται και ο ΠΑΟΚ να νιώθει τυχερός. Αυτό είναι, όμως, το ένα κομμάτι, το οποίο δεν το παραλείπω.

Δεν του βγήκε το επιθετικό πλάνο

Επίσης, όμως, είδα ένα λανθασμένο μοιρολατρικό επιθετικό σχέδιο από τον προπονητή της ΑΕΚ. Ο Μπόλονι πήρε το ρίσκο να παίξει πολύ από την αριστερή πλευρά, γνωρίζεις κιόλας πως έχει δουλέψει με τους παίκτες του το παιχνίδι από τα άκρα. Ο Κωστένογλου, όμως, δεν κατάλαβα πώς προσπάθησε να βρει τέρμα.

Ο Σιαλμάς δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως ο Κουτσιανικούλης την Κυριακή απειλώντας μόνο με τα τρεξίματα του στο χώρο, καθώς ο Μαλεζάς τη σουλούπωσε την άμυνα. Έχοντας κοντό παίκτη στην κορυφή και βαρύ παίκτη πίσω του και στα δεξιά

Keywords
Τυχαία Θέματα