Τα μέλη της σπείρας εκβιαστών

14:21 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των 53 συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι ανήκαν στην σπείρα εκβιαστών ενώ κατηγορούνται ακόμα και για απάτες αλλά και για τοκογλυφία. Από πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διαρρέεται πως επικεφαλής της σπείρας είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας, ο Μάρκος Καραμπέρης, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων.

Παράλληλα η Αστυνομία εξετάζει αν η σπείρα σχετίζεται με τις πρόσφατες αυτοκτονίες επιχειρηματιών που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι
Ο Χρήστος Παπαχατζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης.

Τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί κι ένας απότακτος.

Ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Αθανασιάδης.

Ένας δικηγόρος και τρία στελέχη τραπεζών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι και ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μίλαν Τζούρτζεβιτς, ο οποίος εκτιμάται ότι προσήχθη στην Ασφάλεια για κατάθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα