Ανακοίνωση Μπιτσαξή για τη βία με αιχμές για τις ΠΑΕ
Με αιχμές κατά της Σούπερ Λίγκας και των ΠΑΕ, ο Πάνος Μπιτσαξής εξέδωσε ανακοίνωση για την αθλητική βία με αφορμή όσα έγιναν στο «Κλ. Βικελίδης» και στον αγώνα μπάσκετ στη Νέα Σμύρνη.
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κάνει λόγο για. «απαξίωση του αθλητισμού», επιβραβεύει την ΕΠΟ για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, ασκεί κριτική στον ΕΣΑΚΕ για. «πιο αποφασιστική στάση σε ορισμένες
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αθλητική βία ξαναχτύπησε χτες την πόρτα μας. Ελάχιστοι ανεγκέφαλοι στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ήταν δυστυχώς αρκετοί για να απαξιώσουν ξανά τον αθλητισμό. Τα περιστατικά βίας ήταν φέτος μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο σύνολο των εκατοντάδων αγώνων που έχουν πραγματοποιηθεί στα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων, ένα όμως ήταν σοβαρότατο και λίαν επικίνδυνο. Το φαινόμενο της βίας δυστυχώς έχει διάρκεια και απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συντονισμό.
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί χωρίς καμία διάθεση εφησυχασμού ότι η Ελληνική Πολιτεία και το συντεταγμένο ποδόσφαιρο δίνουν τις πρώτες σημαντικές απαντήσεις, η εδραίωση των οποίων είναι βέβαιο ότι έχει αποτελέσματα και προοπτική.
1) Με τρόπο σαφή και απαρέγκλιτο εφαρμόζεται ο νέος αυστηρότατος πειθαρχικός κανονισμός της ΕΠΟ, που θεσπίστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ομοσπονδίας με την Πολιτεία. Οι επικίνδυνοι αγώνες διακόπτονται με όλες τις συνέπειες, όποιο και αν είναι το όνομα της ομάδας την οποία αφορούν. Η ελληνική διαιτησία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος και η ΕΠΟ αποφασιστικά έχουν αποκρυσταλλώσει την άποψη ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες δεν μπορεί να είναι ρωμαϊκή αρένα στη διάθεση του κάθε θρασύδειλου. Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο ΕΣΑΚΕ και η διαιτησία του μπάσκετ δείχνουν επίσης αποφασιστική στάση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να γίνει αποφασιστικότερη.
2) Η Ελληνική Αστυνομία αύξησε την αποτελεσματικότητά της ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες επικρίνεται. Η ΕΛ.ΑΣ. με συντονισμένες ενέργειες αποκάλυψε πέραν πάσης αμφιβολίας, τη συσχέτιση συνδέσμων με ναρκωτικές ουσίες, οπλοστάσια, ραντεβού θανάτου και άλλα εγκλήματα. Απέτρεψε σωρεία περιστατικών που θα είχαν απασχολήσει το πανελλήνιο. Οι Έλληνες αστυνομικοί δίνουν κάθε εβδομάδα μάχη με τη βία, διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα ακόμα και τη ζωή τους. Πολλοί έχουν τραυματιστεί και μερικοί σοβαρά. Αξίζουν τον σεβασμό μας.
3) Η Δικαιοσύνη με την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου, με πρόσφατο παράδειγμα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, δίνει επίσης τα πρώτα δείγματα μηδενικής ανοχής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnSports
- Νίκος Λυράκης
- Αγγελος Αναστασιάδης
- Η VCH υποστηρικτής Xρυσών Σκούφων 2012
- Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Α2
- Τέλος από Ερυθραία οι Στραγανιώτης και Κατούφας
- Αρμπελόα: «Μόνο νίκη με Ατλέτικο»
- Ρεπό το Σαββατοκύριακο ο ΠΑΟΚ
- Έτσι εξηγούνται οι άνδρες…
- Αντσελότι: «Σημαντική νίκη»
- Ανοιχτός σε μεταγραφή ο Ρόσι

- Τελευταία Νέα OnSports
- Ανακοίνωση Μπιτσαξή για τη βία με αιχμές για τις ΠΑΕ
- Ιωάννου: «Μπορούμε να μείνουμε στη Super League»
- Επιστρέφει ο Ίβιτς, καλύτερα ο Έτο
- Αντσελότι: «Σημαντική νίκη»
- Αγγελος Αναστασιάδης
- Πίρλο: «Μίλησα στον Νέστα»
- Ευχαριστίες από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου
- Παπανικολάου: «Έτσι και στα Ιλίσια»
- Το κοινωνικό πρόσωπο του Ολυμπιακού (photos)
- Στον… αέρα με Ντελ Σότο!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Tragic
- Πληρώθηκαν οι παίκτες, τέλος η αποχή
- Ατομικό ο Ρόβας, θεραπεία ο Ρόκας
- Το πρόγραμμα του Πετρούνια στην Κίνα (Vid.)
- Μπιτσαξής: Να αποφασίσουν οι ομάδες με ποιους είναι
- Κατήφεια στον Εργοτέλη
- "Τέλος" ο Οντομ από το Ντάλας
- Σταθερά στην κορυφή η Κίμκι
- Από το χειρουργείο στον... αποκλεισμό! (vids)
- Υποψήφιος ο Γιώτης Τσαλουχίδης