Αν. Σαμαράς: «Ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων η ΝΔ»

Την απευθείας ενίσχυση της ρευστότητας μέσω του «υπερόπλου», του «μπαζούκα της ΕΚΤ», όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, σημειώνοντας πως πια δεν αρκεί, ούτε το ευρωομόλογο, ούτε η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

«Το μπαζούκα

της ΕΚΤ να γίνει δανειστής έσχατης ανάγκης... Η χρήση του μπαζούκα της ΕΚΤ είναι απαραίτητη. Όμως μη κάνετε λάθος οι αντιρρήσεις παραμένουν», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ, αποδίδοντας τους φόβους του Βερολίνου στην εμπειρία της Γερμανίας, του 1920.

«Κινδυνεύει να συμβεί στην Ευρώπη αυτό που συνέβη σε εμάς. Όπου επιβλήθηκε μια σκληρή λιτότητα χωρίς μέτρα ανάπτυξης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, κάνοντας επίκληση του παραδείγματος της S&P που ήδη απείλησε με υποβάθμιση μαζικά 15 χώρες της ζώνης του Ευρώ, επισημαίνοντας την ανάγκη γρήγορων αποφάσεων , καθώς όπως είπε, μια συμφωνία στις Βρυξέλλες που κάποια στιγμή μοιάζει επαρκής, κάποια άλλη στιγμή μπορεί να μοιάζει εντελώς ανεπαρκής και τότε να γίνει πραγματικότητα αυτό που –όπως είπε- δεν θέλει κανένας: «Το τέλος της Ευρωζώνης».

Διαβάστε περισσότερο για το: Αν. Σαμαράς: «Ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων η ΝΔ»

Keywords
Τυχαία Θέματα