Άλλαξε χέρια η δεύτερη επιλογή του ντραφτ

Οι Ουάσινγκτον Ρέντσκινς απέκτησαν με ανταλλαγή την δεύτερη επιλογή του φετινού ντραφτ, ο Peyton Manning συνέχισε τις επισκέψεις και άλλα νέα από τον χώρο του αμερικανικού φούτμπολ.

Οι «πρωτευουσιάνοι» ήθελαν πολύ την δεύτερη επιλογή του ντραφτ, αφού με αυτή σκοπεύουν να εξασφαλίσουν τον Robert Griffin III. Εκτιμούν, όπως και οι περισσότεροι αναλυτές, ότι ο Andrew Luck θα επιλεχθεί από τους Ιντιανάπολις Κολτς.

Οι δύο παραπάνω παίκτες έχουν ξεχωρίσει από τα φετινά κολεγιακά πρωταθλήματα και αμφότεροι αγωνίζονται στην θέση του quarterback.

Ωστόσο, οι Σέιντ Λούις Ραμς, που ήθελαν να «εξαργυρώσουν» την υψηλή επιλογή τους, αποδείχθηκαν απαιτητικοί. Τελικά εξασφάλισαν την έκτη επιλογή του φετινού ντραφτ, επιλογές πρώτου γύρου για το 2013 και το 2014, καθώς και άλλη επιλογή δεύτερου γύρου. Όλα αυτά πρέπει να εγκριθούν από το NFL, κάτι που δεν θα συμβεί μέχρι την Τρίτη (13/03), όταν ανοίξει η «αγορά» των free agents και των λοιπών ανταλλαγών-μεταγραφών.

Οι άνθρωποι των Ρέντσκινς, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως οι κινήσεις τους δεν σταματούν με την διαφαινόμενη απόκτηση του Griffin. Συγκεκριμένα φαίνεται πως έχουν αρκετές ακόμα περιπτώσεις μεταγραφών στα... σκαριά. Την ίδια ώρα, οι «πρωτευουσιάνοι» αποδέσμευσαν τους Oshimogho Atogwe (safety) και Mike Selles (fullback), ώστε να απελευθερώσουν ελαφρώς το salary cap τους.

Δεύτερο ραντεβού για Peyton

Ύστερα από συνάντηση με τους Ντένβερ Μπρόνκος, ο Peyton Manning βρέθηκε για έξι ώρες στα γραφεία των Αριζόνα Κάρντιναλς. Αυτές οι δύο ομάδες φαίνονται επικρατέστερες για την απόκτηση του 4-φορές MVP, αλλά ο έμπειρος quarterback δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του.

Στην περίπτωση των Μπρόνκος, αν αποκτήσουν τον Manning, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανταλλάξουν τον Tim Tebow! Φυσικά αυτό το σενάριο θα προκαλέσει νέο «ταρακούνημα» στη φετινή μεταγραφική περίοδο του NFL, η οποία είναι ήδη «έντονη». Οι Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς αποτελούν την πρώτη ομάδα που εξέφρασαν ανεπίσημο σχετικό ενδιαφέρον.

Πέρα από τις παραπάνω ομάδες, στην «κούρσα» για τον Peyton παραμένουν οι Μαϊάμι Ντόλφινς και οι Τενεσί Τάιτανς. Οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν «ακουστεί» φαίνεται πως βγήκαν... νοκ άουτ.

Τριετή ανανέωση σε Sanchez

Μία ομάδα που δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με τον Manning είναι οι Νιου Γιορκ Τζετς. Οι Νεοϋορκέζοι πρόσφεραν 50.5 εκατομμύρια δολάρια στον Mark Sanchez, βασικό τους quarterback, ώστε να συνεργαστούν για τρία ακόμα χρόνια. Ο 25χρονος αθλητής είχε ακόμα δύο έτη στο τωρινό του συμβόλαιο.

Μικρή αύξηση στο salary cap

Μέχρι τις 13 Μαρτίου όλες οι ομάδες της λίγκας πρέπει να δηλώσουν ρόστερ με συνολική αξία 120.6 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια συμβόλαια. Πρόκειται για το φετινό salary cap που κοινοποίησε το NFL.

Την ίδια ημέρα θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις για αποκτήσεις free agents και οι ανανεώσεις των παικτών με franchise tag, οι οποίοι είναι 21 συνολικά φέτος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Παράλληλα οι σύλλογοι μπορούν να αρχίσουν τις ανταλλαγές

Keywords
Τυχαία Θέματα