Αλλαγή στην ηγεσία της Opel

Ο Αντιπρόεδρος της General Motors, Στίβεν Γκίρσκι είναι ο νέος Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Adam Opel AG, με άμεση ισχύ.

Ο Γκίρσκι αντικαθιστά τον Νικ Ρέιλι, ο οποίος παραιτήθηκε από Μέλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου. Ο Ρέιλι πρόσφατα δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δράση και τη GM το Μάρτιο του

2012.

«Με τον Στιβ Γκίρσκι Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον Καρλ Φρέντεριχ Στάκε Πρόεδρο της GME & CEO της Opel, η GM έχει δύο εξαιρετικά έμπειρους ηγέτες που θα οδηγήσουν την Opel στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της GM, Νταν Άκερσον. «Αυτοί θα βασιστούν στα ισχυρά θεμέλια που χτίστηκαν με στόχο την επιστροφή των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας στη βιώσιμη κερδοφορία».

Και πρόσθεσε: «Η GM έχει δηλώσει τη δέσμευσή της στην Opel και επιθυμεί τη βιώσιμη ανάπτυξη της μάρκας. Για να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της Opel, θα συνεχίσουμε να βελτιστοποιούμε τη δομή κόστους και τα περιθώρια κέρδους και να εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τις οικονομίες κλίμακας της GM».

Επιπλέον, το Εποπτικό Συμβούλιο της Adam Opel AG διόρισε τον Πέτερ Θομ νέο μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνο Παραγωγής με ισχύ από 1ης Μαρτίου, 2012. Ο Θομ (48), ο οποίος έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Opel, διαδέχεται τον Ρέιναλντ Χόμπεν (59) που συνταξιοδοτείται στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ο Θομ είναι αυτή τη στιγμή Διευθυντής Παραγωγής της GM Κίνας, με έδρα τη Σαγκάη. Διαθέτει πλούσια διεθνή εμπειρία στο χώρο της παραγωγής και έχει διατελέσει διευθυντής εργοστασίου στις εγκαταστάσεις της GM στο Σάο Πάολο (Βραζιλία), Λούτον (Βρετανία) και Άιζεναχ (Γερμανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα