Αλεξανδρής: «Κέρδισε δίκαια η Ντόνετσκ»

Την ανωτερότητα της Ντόνετσκ, στο σημερινό (28/02) παιχνίδι τους στο Αλεξάνδρειο, παραδέχθηκε ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο Μακεδόνας τεχνικός έκανε, στη συνέχεια, μίνι απολογισμό στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των Θεσσαλονικιών, στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στον υπερήφανο κόσμο της ομάδας που στηρίζει την ομάδα όταν βλέπει πως προσπαθεί. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ήττα από την Ντόνετσκ: «Σήμερα (28/02) έκλεισε ο κύκλος της ευρωπαϊκής πορείας μας. Στο Last 16 αντιμετωπίσαμε

πολύ καλές ομάδες, με πιο πλήρη ρόστερ. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Μεσολάβησαν οι τραυματισμοί και η φυγή του Τζέιμς και η ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική, όπως θέλαμε. Εμείς υπερασπιστήκαμε την ευρωπαϊκή ιστορία του Άρη όσο καλύτερα μπορούσαμε. Και σήμερα (28/02) το θέλαμε πολύ το παιχνίδι, αλλά η Ντόνετσκ ήθελε τη νίκη για να πάρει την πρώτη θέση και έπαιξε πάρα πολύ δυνατά, κυριάρχησε και στα δύο καλάθια, είναι τρομακτική η διαφορά στα ριμπάουντ, μας έβγαλε από τον προγραμματισμό μας και κέρδισε δίκαια».

Για τη συνέχεια, που βρίσκει τον Άρη μόνο στην Α1: «Θέλουμε, μέχρι το τέλος, να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πω θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Θα φανεί χρήσιμη η εμπειρία που κέρδισαν τα παιδιά στο Eurocup. Τώρα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουμε καλύτερα, αφού θα έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Είχαμε δύο ξενύχτια κάθε δεκαπενθήμερο, με τα δύσκολα ταξίδια και τις πολύ πρωινές πτήσεις. Εκείνο που θα μας βοηθήσει πολύ είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα συναντήσουμε τόσο δυνατές ομάδες. Δεν θα βρούμε Κίμκι, Ντόνετσκ ούτε Βιλερμπάν. Αυτό θα κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πιο άνετα».

Για τον αγώνα που κρατάει από το φετινό Eurocup: «Ο κόσμος του Άρη είναι πολύ υπερήφανος. Όταν του δίνεις χαρά και βλέπει ότι η προσπάθεια μπορεί να πιάσει τόπο, στηρίζει και το χαίρεται. Το παιχνίδι με τη Ρουντούπις ήταν εκείνο που μου έμεινε. Και κόντρα στην Κίμκι, οπότε γέμισε το Παλέ, ζήσαμε πολύ όμορφη εικόνα. Δεν τα καταφέραμε, όμως... Το πιο θετικό είναι ότι παρά την εικόνα και τα αποτελέσματα πήραμε πολλά συγχαρητήρια κι αυτό ήταν επιβράβευση για εμάς. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και η ομάδα. Μέσω διαδικτύου μαθαίνονται τα πάντα. Οι εμφανίσεις μας στο Ντόνετσκ και στην έδρα της Κίμκι άφησαν κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα