Αλεξανδρής: «Δεν χωρούν προγνωστικά»

Βαρόμετρο στην έκβαση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θεωρεί την απόδοση των δύο αρχηγών ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Με δηλώσεις του στο Onsports, ο Μακεδόνας τεχνικός του Άρη, που έχει υπάρξει δύο φορές φιναλίστ, στάθηκε στην παρουσία των Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη, αλλά κα στην απόδοση των φόργουορντ,

που επίσης θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ξεκαθάρισε πως περιμένει ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες, με την ομάδα που θα αποδώσει καλύτερα στην άμυνα να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ενώ εμφανίστηκε ανυπόμονος να δει τι εκπλήξεις θα ετοιμάσουν στο παρκέ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

- Ποια είναι τα προγνωστικά σου για τον τελικό;
«Κοίτα, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν χωράει το παραμικρό προγνωστικό. Μιλάμε για δύο κορυφαίες ομάδες, σε μια αναμέτρηση στην οποία θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της φετινής χρονιάς. Το θέμα είναι πώς θα παρουσιαστούν στο παρκέ οι ομάδες. Περιμένω μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπως είναι άλλωστε και τα περισσότερα παιχνίδια, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πραγματικά, όμως, είναι παρακινδυνευμένο για τον οποιονδήποτε να κάνει το παραμικρό προγνωστικό».

- Ποια είναι τα σημεία που θεωρείς πως θα κρίνουν τον τελικό;
«Είναι σημαντική η απουσία του Λο για τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί ο Μάικ Μπατίστ που προέρχεται από τραυματισμό. Θα είναι μειονέκτημα για τον Παναθηναϊκό εάν ο Μπατίστ δεν είναι 100% έτοιμος. Επίσης, θα πρέπει να δούμε τι θα σκαρφιστεί ο Ίβκοβιτς, προκειμένου να καλύψει το κενό του Λο, που ήταν εξαιρετικός στον κρίσιμο αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ και σίγουρα θα λείψουν οι πόντοι του στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού θα παίξουν οι παίκτες που αγωνίζονται στη θέση «3».

-Περιμένεις διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό στο ΣΕΦ, για το πρωτάθλημα;
«Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, μπαίνοντας από την αρχή πολύ δυνατά στο παρκέ. Δε νομίζω πως το σημερινό (10/03) παιχνίδι θα έχει σχέση. Ένας τελικός είναι πάντα διαφορετική υπόθεση. Περιμένω να δω πώς θα διαχειριστούν οι δύο προπονητές τον αγώνα και, από εκεί και πέρα, σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι αστάθμητοι παράγοντες. Ποια ομάδα θα κερδίσει τα ριμπάουντ, ποια θα ελέγξει το ρυθμό και φυσικά ποια ομάδα θα αποδώσει καλύτερα στην άμυνα - αυτή θα έχει και τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό, ενώ έχει εξαιρετική ψυχολογία μετά την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει μάθει να κερδίζει τίτλους με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο της».

-Ποιους θεωρείς ως τους πλέον κομβικούς παίκτες των δύο ομάδων;
«Σίγουρα, ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό και ο Σπανούλης για τον Ολυμ

Keywords
Τυχαία Θέματα