ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Υπάρχει φαβορί στον τελικό; Ετσι φαίνεται...

Αλήθεια, ο χαμένος αυτού του τελικού χάνεται; Οχι, βέβαια. Πολύ περισσότερο θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό αν αποκλειστεί από την Μακάμπι ή τον Ολυμπιακό αν μείνει έξω από τη Σιένα κι ας έχει μειονέκτημα. Και φυσικά, πολύ περισσότερο θα κοστίσει η απώλεια του πρωταθλήματος.

Διαφωνεί κανείς; Οχι, δα. Γι αυτό και ο τελικός του Κυπέλλου δεν είναι ματς δίχως αύριο για κανέναν. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Αλλωστε κάθε νίκη σε τέτοιο ματς φέρνει διπλή

χαρά, κάθε ήττα διπλασιάζει την απογοήτευση. Μέχρι εκεί, όμως. Από τη Δευτέρα και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψουν στις προπονήσεις για να ξεκινήσουν προετοιμασία για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα... Ταμείο στις δύο ομάδες θα αρχίσει να γίνεται από τις αρχές Απριλίου, όχι πιο πριν.

Γι αυτό και στον τελικό του Κυπέλλου, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το ευχαριστηθούν όλοι. Να γίνει ένα ωραίο ματς που ο κάθε αντίπαλος θα δώσει τα πάντα για τη νίκη, αλλά ο χαμένος θα ξέρει πως δεν θα είναι αποτυχημένη η σεζόν... Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτό και οι φανατικοί, που θα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα τους εν όψει της δύσκολης συνέχειας, σε περίπτωση ήττας. Και επιτέλους, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουν οι οπαδοί των δύο ομάδων πως μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο γήπεδο. Μόνοι τους το έχασαν αυτό το δικαίωμα με τη συμπεριφορά τους σε όλα τα αθλήματα κι έτσι καταργήθηκε η "μετακίνηση". Το περυσινό παράδειγμα στον τελικό του Κυπέλλου δεν λέει πολλά, γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απουσίαζαν.

Πάμε παρακάτω. Υπάρχει φαβορί στον τελικό; Απόλυτο, όχι. Ομως δύο στοιχεία, γέρνουν κάπως την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Πρώτον, η απουσία του Εϊσι Λο αφαιρεί δύναμη από τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός δεν κάνει τη διαφορά, αλλά έχει φέρει ισορροπία. Αρα ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες θα αναλάβουν Σλούκας και Μάντζαρης, που ούτως ή άλλως έχουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία απώλεια, άρα είναι στα υπέρ του το ότι θα παραταχθεί πλήρης.

Το άλλο στοιχείο, είναι η επιθυμία και το κίνητρο. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός ήθελε πάρα πολύ το Κύπελλο, το έδειχνε με κάθε τρόπο αυτό. Φέτος, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, έχει άλλωστε κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές την κούπα. Ομως ο Παναθηναϊκός θέλει να δείξει πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, κάτι που ο Ολυμπιακός το έχει αμφισβητήσει. Γι αυτό και στην κανονική περίοδο ήταν πρώτος. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται από πως το θέλει περισσότερο, δεν υποτιμάει το Κύπελλο, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις.

Ομως όλα αυτά είναι θεωρίες. Στο γήπεδο, μπορεί να αποδειχθεί κάτι εντελώς διαφορετικό. Οπως και να έχει, θα είναι ένας τελικός που μπορεί να διαφημίσει το μπάσκετ. Κι αυτό θα γίνει όχι μόνο από τις προσπάθειες των παικτών, αλλά και τη συμπεριφορά των οπαδών. Οι διοικήσεις, οι αθλητές, οι προπονητές, οι διαιτητές, έχουν κάνει σωστές κινήσεις την τελευταία εβδομάδα. Οι τόνοι έχουν πέσει, περισσότερο
Keywords
Τυχαία Θέματα