Αγώνες για τον Ερυθρό Σταυρό

Στο τρίτο Κύπελλο Ερυθρού Σταυρού μετέχουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή ομάδες οι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Οπως εξήγησε ο Ισίδωρος Δαρζέντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πρόκειται για διοργάνωση με φιλανθρωπικό σκοπό και κάθ αθλητής καταβάλει ένα παράβολο 10 ευρώ, τα οποία πηγαίνουν για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού.

Ο προπονητής του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα event με φιλανθρωπικό σκοπό.

Θα γίνει στην περιοχή του Σαρωνικού για σκάφη Optimist και Laser 4,7. Κάθε αθλητής καταβάλει ένα παράβολο της τάξεως των 10 ευρώ, τα οποία πηγαίνουν για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Ο κόσμος ανταποκρίνεται τα τελευταία τρία και θα έχουμε περίπου διακόσιες συμμετοχές. Για συλλογικό αγώνα και όχι για πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στα τελευταία τρία χρόνια. Η θάλασσα είναι στο dna του Έλληνα».

Για την ιδέα της διοργάνωσης: «Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Εμείς ως προπονητές σωματείων ανταποκρινόμαστε με όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές μπορούμε να φέρουμε για να βοηθήσουμε τη συγκεκριμένη Οργάνωση. Παράλληλα, γίνεται και στις περιφέρεις της Ελλάδας αγώνες για να μαζευτούν αρκετά χρήματα για τον Ερυθρό Σταυρό. Την ίδια ώρα, βλέπουμε και εμείς σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Οι αγώνες έχουν να κάνουν παιδιά, τα οποία είναι ο κύριος πυρήνας και ο μεγαλύτερος αθλητών στην ιστιοπλοΐα. Παράλληλα, στην Αυστραλία βρίσκονται οι Ολυμπιακές ομάδες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για το Λονδίνο. Πάνω από τις μισές ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση στην Ολυμπιάδα και όσοι δεν τα καταφέρουν θα έχουν άλλη μία ευκαιρία στο Παγκόσμιο του 2012».

Keywords
Τυχαία Θέματα