ΑΕΚ - Ολυμπιακός, η ανάλυση

Χαίρετε κύριοι

Μετά την ευχάριστη διακοπή λόγω Εθνικής επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς με ντέρμπι. Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ με τον Κωστένογλου στον πάγκο της φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.

Αξιολογώντας το υλικό των δύο ομάδων είναι δεδομένο πως οι πρωταθλητές έχουν πλεονέκτημα. Πολλές φορές, όμως, τα ντέρμπι βγάζουν τους δικούς τους κανόνες στη διάρκειά τους. Οι φίλοι της ΑΕΚ

θα πάνε στο γήπεδο ελπίζοντας πως η πρεμιέρα του πάτερ θα φτιάξει την ψυχολογία των παικτών, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα ο Ολυμπιακός να επηρεαστεί από το οριακό παιχνίδι της Τρίτης με τη Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εβδομάδας που πέρασε, ο Κωστένογλου σκέφτεται να επαναφέρει το 4-3-3. Η σκέψη του είναι να χρησιμοποιήσει τον Γκουντγιόνσεν στην κορυφή και τους Λύμπεροπουλο, Λεονάρντο στο πλάι του.

Σχήμα παρόμοιο με αυτό που εξέθεσε τον Χιμένεθ στην Τούμπα με την διαφορά πως ο Ισλανδός θα παίξει στην κορυφή αντί του Λύμπε.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιλογή επειδή στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι από τα πλάγια, όπου έχει τους δύο καλύτερους παίκτες και ο Μπόλονι ανεβάζει πολύ τα δύο μπακ του.

Αν ο Βαλβέρδε είχε στη διάθεσή του τον Τοροσίδη θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Καράμπελας (Κοντοές), Γεωργέας θα περάσουν δύσκολη βραδιά.

Καθώς ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απειλήσει, τόσο από τα δεξιά με τις επελάσεις του Τόρο, αλλά και φυσικά από την απέναντι πλευρά που παίζει ο Μιραλάς.

Τη θέση του θα πάρει λογικά ο Μοντεστό, ο οποίος είναι σοβαρός ποδοσφαιριστής αλλά δεν παίζει επιθετικά τη θέση. Αν υπολογίσουμε πως σαν δεξί εξτρέμ χρησιμοποιείται ο Φουστέρ (που δεν κάνει μέτρα με τη μπάλα) δεν αποκλείεται ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ να την βγάλει την πλευρά.

Ο Κωστένογλου θα πρέπει σε μια από τις προσευχές του να ευχηθεί ο αριστερός του μπακ να καταφέρει να βγάλει μόνος του την πλευρά. Καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Λύμπε, Γκουντγιόνσεν δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ανασταλτικά. Σε αυτήν την περίπτωση θα του δοθεί η δυνατότητα να προσαρμόσει την ομάδα του στο μαρκάρισμα του Μιραλάς στα αριστερά.

Είναι βέβαιο πως όσο και να δυσκολεύεται ο Μιραλάς παίζοντας με ανάποδο ή ο Γεωργέας μόνος του δεν μπορεί να τον παίξει. Με δεδομένο πως ο Μάκος θα δώσει τη μάχη με τον Ιμπαγάσα, ο «Φούλης» χρειάζεται να πάρει αυτός την βοήθεια του Λαγού από τον άξονα, αλλά και στην πλευρά του να βγει ο Λεονάρντο που σε σχέση με τον Λύμπε μπορεί να πάει πιο χαμηλά και να ντουμπλάρει περισσότερες φορές τον μπακ.

Επαναλαμβάνω όμως πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει όποιος εκ των Καράμπελα, Κοντοέ επιλεγεί να μπορέσει να βγάλει χωρίς πολλές βοήθειες τον αγώνα.

Κομβικό για τη μορφή που θα πάρει το ντέρμπι είναι το ματς...απ του Μάκου με τον Ιμπαγάσα. Ο Κωστένογλου φέρεται πως έχει αποφασίσει να ρίξει το δυνατό του όπλο πάνω στο μυαλό των «ερυθρολεύκων».

Με δεδομένο πως ο Ορμπάιθ κινείται σε δικό του μικρό χώρο δεν είναι απίθανο αν ο Μάκος περιοριστεί και κερδίσει μονομαχίες στο κέντρο η ΑΕΚ να γίν

Keywords
Τυχαία Θέματα