«Α1 ή Α’ ΕΣΚΑ για το Περιστέρι»

Δυσοίωνο είναι το μέλλον του Περιστερίου, όπως παραδέχονται οι διοικούντες την ΚΑΕ, που ζητούν τη συστράτευση όλων για ένα καλύτερο αύριο.

Στα δυτικά προάστια ελπίζουν στη στήριξη όλων όσοι αγαπούν ή πέρασαν από την ομάδα, από τους φιλάθλους μέχρι τους παλαιούς παίκτες της, αλλά και το Δήμο Περιστερίου, ενώ ξεκαθαρίζουν -μέσα από μακροσκελή ανακοίνωσή τους- πως εφόσον το Περιστέρι δεν καταφέρει να βρει το ποσό των 100.000 ευρώ που

χρειάζεται για να πάρει μέρος στην Α1 θα δηλώσει συμμετοχή στην Α’ ΕΣΚΑ.

Η ανακοίνωση: «Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με την κατάσταση της ΚΑΕ Περιστερίου η διοίκηση/ομάδα σωτηρίας που ανέλαβε την τύχη της ομάδας πέρυσι το καλοκαίρι δίνει την απάντησή της και θέτει ιστορικά διλήμματα για τη συνέχεια της ομάδας, όπως δεν έχουν τεθεί πότε στο παρελθόν. Αρχικά θα υπενθυμίσουμε στους φίλους της ομάδας που έχουμε λατρέψει αυτή την ομάδα για τα αποτελέσματά της στις χρυσές εποχές του ελληνικού μπάσκετ, τη μαχητικότητά της και κυρίως την «παραγωγή» ταλαντούχων παιχτών, τρία γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά την ομάδα:

-Τον υποβιβασμό στην Α2 το 2004 μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 44 του πτωχευτικού κώδικα.
-Την αγωνιστική απαξίωση της ομάδας με τον τραγικό υποβιβασμό στη Β’ Εθνική το 2006.
-Και τη θριαμβευτική επάνοδο της ομάδας στην Α1 το 2009, η οποία δυστυχώς εμπότισε με αλαζονεία την τότε διοίκηση, η οποία με τη σειρά της δημιούργησε δυσβάσταχτο χρέος 906.000 ευρώ μέχρι 30/06/2011.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν κι εμείς, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μόνο το μέλλον της ομάδας το οποίο όμως είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Εμείς, η ομάδα σωτηρίας, αναλάβαμε πέρυσι την τύχη του συλλόγου και την αναγκαστική διαχείριση του υπέρογκου χρέους που δημιουργήθηκε κυρίως από τη χρονιά 2009-2010 με τις άκυρες επιλογές, αλλά και αλλαγές αμέτρητων ξένων παικτών, με συμβόλαια Ελλήνων παικτών που δεν άρμοζαν στα δεδομένα λιτότητας της εποχής και με managers που μόνο όφελος είχαν την απομύζηση του ταμείου του συλλόγου. Το χρέος έφτασε τα 906.000 ευρώ και σήμερα δηλώνουμε με υπερηφάνεια για το επιτυχές αποτέλεσμα, αλλά και στεναχώρια για το μέλλον της ομάδας, πως έχει μειωθεί κατά 200.000 ευρώ. Το χρέος είναι βιώσιμο με δύο προϋποθέσεις:

1. Η ομάδα να συμμετάσχει με αξιώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.
2. Να συνεχίσει ο διακανονισμός και η εξυπηρέτησή του. Η προσπάθειά μας έχει στόχο να μη ζημιωθεί και να εισπράξουν όλοι τα οφειλόμενα, η οποία όμως δεν θα ευδοκιμήσει αν οι πιστωτές βάζουν «το μαχαίρι στο κόκαλο» της ομάδας. Το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι στα λόγια, γιατί ενώ θα μπορούσε η ΚΑΕ να μπει σε άρθρα παρόμοια με το 2004, όπως έχει γίνει και με άλλες κατά καιρούς ΚΑΕ, δεν το σκεφτόμαστε καν, δεν το συζητάμε και προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια (κυρίως) και η απαξίωση της ομάδας από το κοινό της και τη δημοτική αρχή έχει δυσκολέψει την κατάσταση σε

Keywords
Τυχαία Θέματα