Tα Play Offs φλέγονται...

22:58 7/5/2012 - Πηγή: OnSports

Πήραν φωτιά τα Play Offs της Super League και δύο αγωνιστικές μετά την έναρξή τους, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητος (σε δεύτερο πλάνο) διεκδικούν -σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες- την πρώτη θέση που θα οδηγήσει τον κάτοχό της στο Champions League.

Είναι

πραγματικά άξιο διερεύνησης το στατιστικό στοιχείο που θέλει τον Παναθηναϊκό να… εξαφανίζει με τρόπο «μαγικό» και μάλιστα δύο φορές μέσα σε μια σεζόν το βαθμολογικό προβάδισμα που σε πρώτη φάση του έδινε τη δυνατότητα να πάρει το πρωτάθλημα και στη δεύτερη, τα Play Offs, να έχει μια άνετη διαδρομή προς το Τσάμπιονς Λιγκ.

Φταίει το κλίμα που επικρατεί στα διοικητικά – μετοχικά; Φταίνε οι παίκτες; Ο προπονητής; Η διαιτησία; Όλα αυτά μαζί; Ή μήπως φταίει το γεγονός ότι αυτός ο Παναθηναϊκός μοιάζει με ομάδα «κορεσμένη» που δείχνει –κυρίως- να μην πιστεύει στις δυνατότητές της και απλά να αναμένει το… μοιραίο.

Και όλα αυτά την ώρα που είναι σαφείς οι διαφορές με τον ΠΑΟΚ, που πλέον δικαιούται να αρχίζει να αισθάνεται ότι μπορεί να πάρει από τους πράσινους τον τίτλο του φαβορί για την τελική έκβαση αυτής της μάχης.

Η αναμέτρηση της Πέμπτης στην Τούμπα είναι για το δικέφαλο –κυριολεκτικά- το ματς της χρονιάς. Είναι και για τον Παναθηναϊκό. Μόνο πουοι πράσινοι θα πρέπει σε αυτή τη διοργάνωση να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, αν θέλουν πραγματικά να οδηγήσουν την ομάδα τους στα προκριματικά του Champions League.

Ισως με ένα καλό ματς και ένα διπλό στην Τούμπα να σώσουν ολόκληρη τη σεζόν. Ανεξάρτητα, βέβαια, απ’ τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, αφού κανένας –σήμερα που μιλάμε- δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια απ’ την UEFA.

Οι δύο δικέφαλοι είναι πλέον για τα καλά μέσα στο παιχνίδι. Ναι, δικαιούται ο ΠΑΟΚ να αισθάνεται ως φαβορί, αρκεί την Πέμπτη να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι. Στη γεμάτη Τούμπα μπορεί να το πετύχει, ενδεχομένως και εύκολα αν ο Παναθηναϊκός δεν αλλάξει αμέσως αγωνιστικό προφίλ αφού ο Φερέιρα δείχνει και πάλι να είναι ντεφορμέ, ίσως περισσότερο και απ' τους παίκτες του.

Όσο για την ΑΕΚ, καλά θα κάνουν και στη Θεσσαλονίκη να αποφύγουν σκέψεις… υποτίμησής της, καθώς δείχνει ικανή να επιστρέψει δυναμικά. Εκανε ένα τεράστιο βήμα με τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού και εξαρτάται από τις δικές της δυνάμεις, αν θα κάνει και το αμέσως επόμενο, νικώντας και τον Ατρόμητο. Νιάτα (βλ. Κλωναρίδης) και ενθουσιασμός είναι επικίνδυνα όπλα που μπορεί να προσφέρουν τεράστια πλεονεκτήματα στον Κωστένογλου, έναντι των υπολοίπων συνδιεκδικητών της πρωτιάς.

Οι Περιστεριώτες, τέλος, δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και σήμερα (07/05) έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να μπουν γερά στο παιχνίδι του Champions League. Βέβαια, όσο ζουν ελπίζουν, κυρίως τη στιγμή που οι «ισχυροί» παρουσιάζουν αισθητές αδυναμίες. Tώρα, όμως, διαπιστώνουν και εκείνοι ότι τα Play Offs παίρνουν φωτιά, πιθανότατα εις βάρος τους, αφού με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην ίδια, σχεδόν, αφετηρία, θα πρέπει να κάνουν τρελό σερί θετικών αποτελεσμά

Keywords
Τυχαία Θέματα