SUPER BOWL XLVI: Η καθοδήγηση των προπονητών

08:21 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Από το 1988 μέχρι το 1990 υπήρξαν συνεργάτες, στις 5 Φεβρουαρίου, όμως, οι Bill Belichick και Tom Coughlin θα «συγκρουστούν» για δεύτερη φορά σε Super Bowl.

Μόλις τρεις μέρες πριν το 46ο Super Bowl, το Onsports συγκρίνει τους δύο προπονητές των φιναλίστ. Πρόκειται

για το 10ο από τα 13 συνολικά αφιερώματα, εκ των οποίων τα τρία τελευταία θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και τα 9 πρώτα είναι διαθέσιμα παρακάτω.

Σε έναν αγώνα φούτμπολ, οι προπονητές διαδραματίζουν πάντα κρισιμότατο ρόλο. Άλλωστε αυτοί πρέπει να αποφασίζουν εντός δευτερολέπτων για όλες τις φάσεις, αφού όλες περνούν από το μυαλό τους και από αυτά των άμεσων συνεργατών του, πριν εκτελεστούν.

Εμπειρία

Οι Belichick των Πάτριοτς και Coughlin των Τζάιντς γνωρίζουν πολύ καλά από... συνεργασίες. Την περίοδο 1988-90, ο μεν ήταν συντονιστής της άμυνας των «γιγάντων» και ο δε υπεύθυνος των wide receivers στην ίδια ομάδα.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ... νερό στο αυλάκι, μία «μάχη» στο Super Bowl XLII και η προσθήκη εμπειρίας παγκοσμίου επιπέδου σε αμφότερους.

Belichick

Ο 59χρονος κόουτς βρίσκεται στο NFL από το 1975. Πρώτα πέρασε από Μπάλτιμορ Κολτς, Ντιτρόιτ Λάιονς, Ντένβερ Μπρόνκος και Νιου Γιορκ Τζάιντς διατηρώντας συμπληρωματικούς ρόλους. Από το 1991 μέχρι το 1995 ανέλαβε σαν πρώτος προπονητής τους Κλίβελαντ Μπράουνς, από το 1996 μέχρι το 1999 τους «πατς» και τους Νιου Γιορκ Τζετς, πάλι σαν βοηθός, ενώ από το 2000 είναι ο απόλυτος άρχοντας της τωρινής του ομάδας.

Το 2001, 2003 και το 2004, μάλιστα, κατέκτησε το Super Bowl με τον σύλλογο της Βοστόνης έχοντας σε κάθε περίπτωση quarterback τον Tom Brady. Η ειδικότητά του είναι η παράταξη της άμυνας, κάτι που πιστοποιείται από τις δουλειές που ανέλαβε σε μικρότερη ηλικία.

Coughlin

Σε κολεγιακό επίπεδο έχει αρχίσει την δική του πορεία ο Tom Coughlin από το 1969 μέχρι το 1983. Στην συνέχεια πήρε βοηθητικούς ρόλους σε Γκριν Μπέι Πάκερς και Νιου Γιορκ Τζάιντς, πριν επιστρέψει προσωρινά σαν πρώτος προπονητής στο Boston College. Το 1995 ανέλαβε τους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, στους οποίους έμεινε μέχρι το 2002, και από το 2004 βρίσκεται στο «τιμόνι» των Νεοϋορκέζων.

Μεγαλύτερή του διάκριση είναι η κατάκτηση του Super Bowl το 2008 σε βάρος των Πάτριοτς και του Belichick. Οι δικές του τάσεις είναι... επιθετικές, οπότε δημιουργείται ένα ενδιαφέρον σενάριο στην «σύγκρουσή» του στις 5 Φεβρουαρίου με τον πρώην συνεργάτη του.

Η «μάχη»

Τα μεγάλα ματς κρίνονται από τις «μεγάλες» φάσεις, τις οποίες πρέπει να... φανταστούν οι δύο προπονητές. Ο Coughlin έχει, όπως γίνεται αντιληπτό, ευνοϊκή παράδοση με αντίπαλο τον Belichick, αλλά ο δεύτερος ενδέχεται να έχει πάρει το... μάθημά του.

Οι δύο έμπειροι κόουτς έχουν γίνει... ένα με τους quarterback τους, Tom Brady και Eli Manning. Άλλωστε συνεργάζονται για σειρά ετών και ουσιαστικά έχουν αναδείξει τους συγκεκριμένους αθλητές στο παγκόσμιο στερέωμα.

Στα «χαρτιά» οι «πατς» αποτελούν το φαβορί, αλλά στην «μάχη» των πάγκων οι Νεοϋρκέζ

Keywords
Τυχαία Θέματα