Fiat 500L: «A Fiat Design Approach»

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το 500L παρουσιάζεται τώρα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, μέσα από την έκδοση του «500L, a Fiat Design Approach».

Πρόκειται για μιας ξεχωριστή έκδοση που δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσει κανείς καλύτερα την εξαιρετικά δημιουργική εμπειρία και να μοιραστεί την αίσθηση και τη λογική που βρίσκονται «πίσω» από τη συνολική υλοποίηση του προγράμματος.

Υπάρχει άλλωστε μια κοινή παράδοση σε όλα τα μοντέλα της ιστορίας

της Fiat που προσέφεραν στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα μια σειρά από επιτυχίες και συγκινήσεις, σε ένα ταξίδι στο οποίο συμμετείχαν προσωπικότητες που είχαν ως κίνητρο μια βαθιά γνώση της αυτοκίνησης και την ικανότητα να ερμηνεύουν την εξέλιξή της.

Από τον Ντάντε Τζιακόζα έως τη σύγχρονη ματιά του Fiat Design κάτω από τις οδηγίες του Ρομπέρτο Τζιολίτο, υπάρχει μια συνεχής δέσμευση στη δημιουργία πρωτοποριακών σχημάτων που στηρίζονται στην καινοτομία και έκαναν το ιταλικό στιλ σχεδίασης αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Από το 600 Multipla του 1956 -στο οποίο το πρόγραμμα 500L αποτίει φόρο τιμής μέσα από την αναπαραγωγή μερικών «αρχετυπικών» χαρακτηριστικών ευελιξίας και πρακτικότητας- μέχρι το Νέο 500 του 1957, από το 127 το 1972 στο Panda του 1980, από το Uno του 1983 ως το 1998 που παρουσιάστηκε το Multipla.

Αυτοί οι κανόνες που επιβάλλουν σε κάθε γενιά τις καινοτόμες φόρμες και τις ριζοσπαστικές λύσεις, εφαρμόζονται και σε ένα πολλαπλών χρήσεων αυτοκίνητο όπως το 500L. Η αναγνωρίσιμη φυσιογνωμία του Fiat 500L, που χαρακτηρίζεται από ένα σχήμα χωρίς αιχμές στο τελείωμά του αλλά με σφιχτές γραμμές που του χαρίζουν καλαισθησία και ευελιξία προβάλλει έντονα «σημασιολογικές» αξίες, που αναφέρονται σε ένα «ειρηνικό» και «ήρεμο» αντικείμενο που αποπνέει δημοτικότητα και προβάλει μια πιο αρμονική αντίληψη του αστικού περιβάλλοντος. Σχεδιασμένο πάνω στην πλατφόρμα της Fiat για την κατηγορία B, το Fiat 500L είναι ένα καινοτόμο αυτοκίνητο που επεκτείνει την γκάμα του μοντέλου 500, όντας ικανό να επιτύχει εξαιρετικά στάνταρ στους τομείς των εσωτερικών χώρων και της άνεσης. Και με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε ένα εξαιρετικά χρηστικό αυτοκίνητο, ικανό να «επικοινωνεί» με τον χρήστη και να προσφέρει μια ποιότητα που θα εκτιμήσει ο χρήστης σε βάθος χρόνου.

Ο χώρος για τον οδηγό και τους επιβάτες χαρακτηρίζεται από το μεγάλο του μέγεθος -για παράδειγμα, το μέγιστο διαθέσιμο πλάτος για τους επιβάτες είναι 1.456 χιλ. (μετρημένο στο ύψος των ώμων) ενώ το ύψος, από το κάθισμα έως τον ουρανό του αμαξώματος είναι 1.034 χιλ. (για τους πίσω είναι 1.387 χιλ. και 993 χιλ. αντίστοιχα)- ενώ παράλληλα υπάρχουν άφθονοι χώροι για μικροπράγματα κι ένας χώρος αποσκευών σχεδόν 400 λίτρων.

Το ταμπλό, ο πίνακας οργάνων και τα χειριστήρια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν την πιο εύκολη δυνατή πρόσβαση με τους πιο απλούς και γρήγορους χειρισμούς. Ένα από τα πιο δυνατά και χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία του 500L είναι οι εξαιρετικοί εσωτερικοί χώροι του, που έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα