F1: Ο Ραϊκόνεν επιστρέφει στα γκραν πρι με τη Lotus

H Lotus Renault GP ανακοίνωσε την επιστροφή του Κίμι Ραϊκόνεν στην F1 ως το 2014.

Μετά από δύο χρόνια περιπλανήσεων (στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, και ένα πέρασμα από το Nascar) η Renault επιβεβαίωσε τη μεγάλη επιστροφή του Κίμι Ραϊκόνεν για το 2012 και δύο επιπλέον χρόνια.

Ο Ραϊκόνεν ή «Iceman» έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα το 2007 με την

ομάδα της Ferrari και έχει συνολικά 18 νίκες από το 2001 που έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Sauber.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Formula 1 μετά από 2 χρόνια. Ευχαριστώ πολύ τη Lotus Renault GP που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ο χρόνος που πέρασα στο WRC ήταν πολύ χρήσιμος για την καριέρα μου ως οδηγός αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός πως η ανάγκη μου για Formula 1 έχει μεγαλώσει. Ήταν μια εύκολη απόφαση να επιστρέψω με τη Lotus Renault GP καθώς έχω εντυπωσιαστεί από τη φιλοδοξία της ομάδας. Τώρα είμαι έτοιμος να παίξω το ρόλο μου στη βελτίωσή της», δήλωσε ο Ραϊκόνεν.

Ο ιδιοκτήτης της LRGP, Ζεράντ Λόπεζ, δήλωσε με τη σειρά του: «Όλο το χρόνο λέγαμε πως έχουμε ξεκινήσει έναν νέο κύκλο στην ομάδα. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να κατασκευάσουμε μια σωστή βάση από την οποία θα ξεκινήσουμε την άνοδό μας στις υψηλότερες θέσεις. Η απόφαση να πάρουμε τον Kimi είναι το πρώτο βήμα από διάφορες ανακοινώσεις οι οποίες θα μας μετατρέψουν σε πιο δυνατούς ανταγωνιστές στο μέλλον. Όλοι ανυπομονούμε να δουλέψουμε με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Εκ μέρους του προσωπικού μας θα ήθελα να καλωσορίσω τον Κίμι Ένστον», δήλωσε ο Λόπεζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα