F1: Η πίστα του Σίλβερστοουν αναβαθμίζεται

Μετά από 60 χρόνια λειτουργίας το «Σπίτι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» της Αγγλίας αναβαθμίζεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mirror» εγκρίθηκε το σχέδιο πλήρους ανάπλασης της πίστας και της περιοχής, καθώς τα δύο τοπικά συμβούλια (του Aylesbury Vale District και εκείνο του South Northamptonshire) έδωσαν στους υπεύθυνους του αυτοκινητοδρομίου το πράσινο φως για να προχωρήσουν στα σχέδια αναβάθμισής του.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει τη δημιουργία εμπορικού πάρκου, τριών ξενοδοχείων, τεχνολογικού πάρκου, κέντρου υποδοχής,

μουσείου μηχανοκίνητου αθλητισμού, πίστας καρτ, σκηνής και κερκίδων για άλλες εκδηλώσεις (συναυλίες κλπ), Paddock για υποστηρικτικούς αγώνες, αλλά και εκπαιδευτικού πάρκο.Το εγχείρημα υπόσχεται 8400 σταθερές θέσεις εργασίας καθώς και 550 εποχιακές σε ό,τι αφορά στην αποπεράτωση του.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα και την έγκριση των σχεδίων μας. Είναι η σημαντικότερη πρωτοβουλία που έχει γίνει στο Σίλβερστοουν, στα 60 χρόνια ιστορίας του ως το Σπίτι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Βρετανίας . Το σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε, θα ενισχύσει τη θέση του ως ένα παγκόσμιο κέντρο αθλητισμού, διασκέδασης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Ταυτόχρονα όμως κι ως ένας κορυφαίος προορισμός για τους φίλους των αγώνων», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ρίτσαρντ Φίλιπς, διευθυντής λειτουργιών της Silverstone Holdings Ltd.

Keywords
Τυχαία Θέματα