Euro 2012: Τελετή έναρξης με χρώμα... ελληνικό

04:03 8/6/2012 - Πηγή: OnSports

Το πρόγραμμα της έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες. H τελετή θα διαρκέσει δωδεκάμισι λεπτά και θα λάβουν μέρος 800 χορευτές από 63 χώρες. Μεταξύ άλλων θ’ ακουστεί και ο ελληνικός ήχος του γνωστού τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου, «ας κρατήσουν οι χοροί»...

Τα όσα θα γίνουν σήμερα (8/6) πριν τον αγώνα της Εθνικής ομάδας της χώρας μας με αντίπαλο την Πολωνία έγιναν γνωστά αργά χθες (7/6) το βράδυ. Η τελετή έναρξης που έχουν

ετοιμάσει οι Πολωνοί θα διαρκέσει δωδεκάμισι λεπτά και θα λάβουν μέρος 800 χορευτές από 63 χώρες. Από την τελετή δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει και το ελληνικό... χρώμα, καθώς σήμερα πριν το παιχνίδι θ’ ακουστεί ο ήχος του γνωστού τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου, «ας κρατήσουν οι χοροί».

«Αρχιτέκτονας» της τελετής, η οποία είναι εμπνευσμένη κυρίως από τις διοργνώτριες χώρες (αλλά και όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση) είναι ο Ιταλός, Μάρκο Μπάλιχ, ο οποίος έχει... ειδικότητα στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ούγγρος πιανίστας, Άνταμ Γκιόρκι, θα παίξει το διάσημο, «Etude in A minor», του Σοπέν, ενώ θα χορέψουν, όπως προαναφέραμε 800 χορευτές εθελοντές.

Προηγουμένως ο Ιταλός DJ και παραγωγός, DJ Karmatronic, θα ξεσηκώσει το κοινό με ένα νέο τραγούδι, το οποίο ονομάζεται, «The Game of the World», ενώ τους Εθνικούς Ύμνους των δύο αντίπαλων ομάδων θα τραγουδήσει η χορωδία του πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από κάθε ματς σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιείται μια μικρή τελετή διάρκειας έξι λεπτών, στην οποία θα καλωσορίζονται οι φίλαθλοι και θα γίνεται παρουσίαση του συμβόλου της κάθε πόλης. Συνολικά 530 άτομα στην Ουκρανία και 460 στην Πολωνία θα λάβουν μέρος σε αυτές τις τελετές.

Από εκεί και πέρα, κάθε διοργανώτρια πόλη θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες από περίπου πενήντα καλλιτέχνες, οι οποίοι θα δίνουν πριν και μετά από κάθε παιχνίδι το δικό τους... χρώμα στα κεντρικά σημεία. Το ίδιο θα γίνεται και τις μέρες που δεν θα υπάρχει παιχνίδι, προκειμένου οι φίλαθλοι να ζουν καθημερινά τη γιορτή που διεξάγεται αυτές τις μέρες σε Πολωνία και Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα