Euro 2012: Νίνης: «Πιστεύω πολύ σε αυτή την Εθνική»

Απόλυτα αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής στο Euro είναι ο Σωτήρης Νίνης, όπως δήλωσε στο Onsports, από το Κίτσμπουελ της Αυστρίας. Ο διεθνής μέσος είναι έτοιμος και συγκεντρωμένος στο στόχο του και ανυπομονεί για την πρεμιέρα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε, επίσης, ως μεγάλες τις διαφορές μεταξύ του Φερνάντο Σάντος και του Ότο Ρεχάγκελ.

Η

κούραση είναι, αναμφίβολα, ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής, αρκετοί εκ των οποίων συμμετείχαν μέχρι πρόσφατα στη διαδικασία των play offs. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος με δηλώσεις του στο Onsports στάθηκε στο φαινόμενο λέγοντας: «Δεν είναι εύκολο να αντεπεξέλθεις σε μια τέτοια χρονική στιγμή, στο τέλος της σεζόν», ενώ αναφέρθηκε και στη μετάθεση της προετοιμασίας.

Ο πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μίλησε, επίσης, για το βαθμό ετοιμότητάς του, τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής στην επόμενη φάση, τον τρόπο δουλειάς του Φερνάντο Σάντος, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωτήρης Νίνης:

-Στο φινάλε μιας πολύ δύσκολης σεζόν για σένα, με τον τραυματισμό σου, βρίσκεσαι με την Εθνική στην τελική ευθεία για το Euro. Αισθάνεσαι ότι επέστρεψες δριμύτερος;

«Νιώθω ότι επέστρεψα υγιής πάνω απ’ όλα. Απόλυτα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον σκοπό που έχουμε όλοι ως ομάδα. Κι εγώ από τη μεριά μου όπως όλα τα παιδιά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για μια πολύ καλή πορεία».

-Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για τον πρώτο αγώνα με την Πολωνία;

«Όχι, δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί η πρεμιέρα είναι σημαντική για τη συνέχεια».

-Πιστεύεις στην πρόκριση στην επόμενη φάση;

«Ναι, πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά που γίνεται εδώ καθημερινά και τον επόμενο καιρό πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι».

-Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Σάντος δήλωσε ότι σε βλέπει ξεκάθαρα ως ακραίο μεσοεπιθετικό. Τελικά αυτή είναι η φυσική σου θέση;

«Σε αυτή τη θέση ξεκίνησα να παίζω στην ομάδα μου. Βέβαια πολύ μικρός δεν έπαιζα σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι όπου και να με βάλει ο προπονητής, θα πρέπει να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες».

-Ήταν μια κοπιαστική σεζόν για όλους τους παίκτες λόγω και των play offs. Είναι δύσκολο για την ομάδα να αντεπεξέλθει σε αυτό το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθείται στην Αυστρία;

«Σαφώς και δεν είναι εύκολο να αντεπεξέλθεις σε μια τέτοια χρονική στιγμή, στο τέλος της σεζόν. Το πρόγραμμα τροποποιήθηκε λόγω των play offs, άλλαξε την τελευταία στιγμή και ο προπονητής δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερες μέρες μαζί μας. Οπότε νομίζω ότι είναι λογικό να υπάρχουν και διπλές προπονήσεις για να γεμίσουμε το χρόνο που χάσαμε».

-Σε σχέση με την προηγούμενη προετοιμασία, αυτή του Μουντιάλ επί Ρεχάγκελ, με αυτήν, επί Σά

Keywords
Τυχαία Θέματα