Euro 2012: Οι οδηγίες του Σάντος στους Έλληνες διεθνείς

Όσο πλησιάζουν οι μέρες προς την έναρξη του EURO 2012, τόσο ο Φερνάντο Σάντος επικεντρώνει την προσοχή του σ’ επιμέρους τομείς του παιχνιδιού της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε σήμερα (25/05) στους Έλληνες διεθνείς εξηγώντας τους τι ακριβώς θέλει από εκείνους κατά την διάρκεια των παιχνιδιών.

Ο Φερνάντο Σάντος

χώρισε τους παίκτες της Εθνικής ομάδας σε τρία γκρουπ (σ.σ. αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί) δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες στο καθένα απ’ αυτά.

Η εντολή προς τους αμυντικούς ήταν να παίζουν με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο, αλλά και ν’ απομακρύνουν τη μπάλα προς την επίθεση χωρίς περιττές ενέργειες.

Στους παίκτες της μεσαίας γραμμής, ο Πορτογάλος τόνισε ότι πρέπει αφενός να πιέζουν και αφετέρου να μεταβιβάζουν τη μπάλα με σιγουριά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται… φαντασία στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού τους, ενώ στους επιθετικούς υπογράμμισε τη σπουδαιότητα, την οποία έχει το πρεσάρισμα στην αντίπαλη άμυνα, η συνεχής κίνηση και η εναλλαγή θέσεων, αλλά και το τελείωμα των φάσεων με όσο το δυνατόν πιο απλοϊκό τρόπο προκειμένου η μπάλα απλώς… να καταλήξει στ’ αντίπαλα δίχτυα!

Keywords
Τυχαία Θέματα