Euro 2012: Λίνεν: «Δεν περίμενα εδώ την Ελλάδα»

Το... προφίλ της Ελλάδας «σκιαγράφησε» ο Έβαλντ Λίνεν, εκφράζοντας έκπληξη για την παρουσία της χώρας μας στα προημιτελικά του Euro 2012 και χαρακτηρίζοντας έξτρα κίνητρο την πολιτική κατάσταση που επικρατεί.

Ο Γερμανός άλλοτε προπονητής του Πανιωνίου αναφέρθηκε αναλυτικά, μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα «tz-online.de», στο παιχνίδι της Παρασκευής (22/06), στους «8» της διοργάνωσης και όχι μόνο…

«Δεν περίμενα

η ελληνική ομάδα να νικήσει την Ρωσία και να αντιμετωπίζει τώρα την Γερμανία. Όμως έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όποιος δεν μετουσιώνει τις ευκαιρίες του σε γκολ, δεν μπορεί μετά να παραπονιέται. Η Ελλάδα την Παρασκευή δεν περιμένω να έχει διαφοροποίηση σε σχέση με τον προσανατολισμό που είχε ως τώρα, παίζοντας με έξι αμυντικογενείς παίκτες. Οι ακραίοι επιθετικοί βοηθούν στην ανασταλτική λειτουργία και επιθετικά οι Έλληνες στηρίζονται τις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις», σχολίασε αρχικά ο Λίνεν.

Για να συμπληρώσει αναφορικά με τα του… οίκου του: «Το καλύτερο αντίδοτο για την Γερμανία θα είναι ένα γρήγορο γκολ. Έτσι θα ανοίξουν οι χώροι και η ελληνική ομάδα θα πρέπει να ανοιχτεί. Μένει να δούμε αν ο Ποντόλσκι ή ο Μίλερ είναι η καλύτερη επιλογή για τα άκρα. Και οι δυο τους δεν είναι στην ίδια φόρμα με το Μουντιάλ του 2010. Η αγωνιστική κατάσταση του Ποντόλσκι δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, ίσως να μπορούν να βοηθήσουν κάποια στιγμή ο Σίρλε και ο Ρόις».

Παράλληλα, ο 59χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και σε τρεις παλιούς γνώριμούς του... «Χαίρομαι πολύ που στην ομάδα έχουν θέση τρεις παίκτες με τους οποίους είχα συνεργαστεί στον Πανιώνιο, ο Μανιάτης, ο Τζαβέλλας και ο Μάκος, όπως και ο Χολέβας τον οποίο πήγα στον Ολυμπιακό αλλά θα λείψει από τον προημιτελικό λόγω τιμωρίας», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία και στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, προειδοποιώντας τα «πάντσερ» και σημειώνοντας με νόημα: «Αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, για την Ελλάδα η πολιτική κατάσταση. Νιώθω ότι το αντιμετωπίζουν σαν μια ευκαιρία να δείξουν σε όλους ότι έχουν κάνει λάθος να έχουν ξεγραμμένη την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα