Do or die

Στα κατά καιρούς αφιερώματα του ξένου Τύπου στα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει περίοπτη θέση.

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, καθώς το μίσος που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μεγάλο.

Κάτι που είναι γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα,

αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται από τα κατά καιρούς αφιερώματα του ξένου Τύπου στα μεγάλα ντέρμπι του κόσμου. Στις λίστες τους υπάρχει πάντα η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και το Onsports κάνει τη σχετική καταγραφή.

CNN.COM

Το Παγκόσμιας εμβέλειας ειδησεογραφικό κανάλι «CNN» στο παρελθόν έχει αναφερθεί στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, κατέταξε στην 6η θέση με τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου την αναμέτρηση ανάμεσα στους «αιωνίους».

«Πρόκειται για το ντέρμπι ανάμεσα στους δύο γίγαντες του ελληνικού αθλητισμού. Η συγκεκριμένη μάχη υπάρχει και στο μπάσκετ. Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός αντιπροσώπευε τους εργάτες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός την ανώτερη κοινωνική τάξη. Πλέον στον αγωνιστικό χώρο αυτά έχουν αντιστραφεί, καθώς ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει πολλά περισσότερα πρωταθλήματα», αναφέρει το «CNN».

Bleacherreport.com

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα λειτουργεί περισσότερο σαν ποδοσφαιρικό blog και λιγότερο ως ειδησεογραφικό σάιτ. Σε ένα από τα αρκετά αφιερώματα που έχει φιλοξενήσει, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι στα πρώτα μεγάλα ντέρμπι.

«Πιστεύετε ότι οι οπαδοί της Μίλαν και της Ίντερ παλεύουν έξω από τους αγωνιστικούς χώρους; Μάλλον όχι. Στην Ελλάδα και την Αθήνα ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό συνθέτουν μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές μάχες. Το ντέρμπι ανάμεσα στους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους» είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Είναι κοινωνική, κουλτουριάρικη και θρησκευτική κόντρα», αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

DailyMail.co.uk

Από τα γνωστά Μέσα της Αγγλίας είναι η «Daily Mail», η οποία είχε στην ένατη θέση με τα μεγαλύτερα ντέρμπι την αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» σε εκτενές αφιέρωμα για τις μεγάλες κόντρες όλου του κόσμου.

«Μία αναμέτρηση που στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως η «μητέρα των μαχών» είναι αυτή ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το πάθος είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των αναμετρήσεων τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εκτός αυτού».

Expertfootball.com

Ακόμα ένα αφιέρωμα για τα μεγάλα ντέρμπι φιλοξενεί αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δείχνει να είναι πιο ενημερωμένη από τις άλλες, καθώς περιγράφει και τα επεισόδια που γίνονται στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

«Η μάχη της Αθήνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι η μεγαλύτερη κόντρα στην Ελλάδα. Ο χουλιγκανισμός είναι και από τις δύο πλευρές, με σπασμένα καθίσματα, φωτοβολίδες και μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους δύο οπαδούς. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φημίζονται για την φανατισμό τους, καθώς οι περισσότε

Keywords
Τυχαία Θέματα