13ο και τυχερό!

01:19 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και όλα μοιάζουν έτοιμα για έναν μεγάλο τελικό, διαφορετικό από τους άλλους! Αυτό διότι, αν εξαιρεθεί το πρώτο ραντεβού της χιλιετίας των αιωνίων το 2008, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να το θέλει πάρα, μα πάρα, πολύ.

Οι λόγοι είναι περισσότεροι από ένας και τ΄ αποδυτήρια διψούν για να πάρουν το 13ο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου, στ΄ άδυτα τους. Οι τελευταίες ημέρες θύμισαν έναν άδικο αγώνα δρόμου, που στην αρχή του έμοιαζε γεμάτος εμπόδια και στο

τέλος του, μ’ ένα μίνι θαύμα. Οι τρεις αναπάντεχοι τραυματισμοί των Βουγιούκα, Περπέρογλου και Μπατίστ, έβαλαν κάτι παραπάνω από δύσκολες εξισώσεις σε ιατρικό και προπονητικό τιμ, αλλά και στους ίδιους τους παίκτες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έλεγαν μάλιστα, πως με 2/3 θα ήταν ευτυχισμένοι. Άκης, Θανάσης, Νίκος και τ΄άλλα παιδιά έκαναν τα μαγικά τους, με τον πρώτο να ξημεροβραδιάζεται σε ιατρείο και ΟΑΚΑ για να προλάβει το ακατόρθωτο, ενώ οι αθλητές λες και ορκίστηκαν να μπουν στη μάχη. Έσφιξαν τα δόντια και πλέον μοιάζουν έτοιμοι, εκτός απροόπτου, να βάλουν το δικό τους λιθαράκι, σ΄ ένα ματς – φωτιά!

Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει να γιορτάσει τα 52α γενέθλια (Παρασκευή 9 Μαρτίου) με τον αγαπημένο του τρόπο. Με μια κούπα, δηλαδή, ώστε, να αλλάξει το φετινό σλόγκαν του «27 τελικοί 22 τίτλοι», σε «28-23». Αυτά, σε συνάρτηση με τα χτυπήματα που έχει δεχθεί η ομάδα κάτω από τη ζώνη, πιστέψτε είναι πάρα πολλά, μοιάζουν να την έχουν ατσαλώσει. Και όταν συμβαίνει αυτό, τότε συνήθως, αλλοίμονο σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους.

Για τον κόσμο τι να πούμε; Οι φίλοι του Παναθηναϊκού περνούν μια δύσκολη και «δύσβατη» περίοδο. Το χρειάζονται και αυτοί το Κύπελλο, περισσότερο από κάθε χρονιά. Θα το δείτε και στο Ελληνικό.

Πάμε και στο τελευταίο κομμάτι της κουβέντας, που προσωπικά, μου χαλάει όλη την όρεξη και τη διάθεση, να χαρώ και ν΄ απολαύσω τον τελικό. Αυτό των 900 και 900 και των όλων όσων άκουσα από τα αρμόδια χείλη. Είναι δυνατόν ν’ κλείσουν οι πόρτες 45 λεπτά πριν το τζάμπολ; Που βρισκόμαστε; Στο Γκουαντάναμο; Τι είναι αυτοί που θα έρθουν; Ζώα; Αν κάποιος σχολάει στις 5 το απόγευμα, τι να τον κάνουμε; Α, ας πάρει μια αναρρωτική!

Επίσης, κούρασε η καραμέλα περί οπαδικού Τύπου και όλα τα συναφή. Ας κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία, η Πολιτεία και οι αρμόδιοι και δεν θ’ ανοίξει ρουθούνι. Ας γινότανε αυτό και ο τελικός θα διεξάγονταν χωρίς πρόβλημα σε ΣΕΦ ή, ΟΑΚΑ.

Τέλος, με τη «μεταγωγή» των οπαδών, γιατί μόνο με τέτοια μοιάζει, τι να πούμε; Η’ στραβός είναι ο γιαλός ή, στραβά αρμενίζουμε. Γιατί το παράδειγμα των επεισοδίων της Λαμίας (στο χάντμπολ) που έθεσε ο αξιότιμος κύριος Βιντζηλαίος είναι το «κακό». Υπάρχουν και τα «καλά», που θα μπορούσαμε ν΄ ακολουθήσουμε, ωστόσο, δε συνηθίζουμε να κοιτάμε και να επιχειρούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα