Βασικά αστρολογικά μυστικά-Η ιεράρχηση των ενδείξεων

Είναι γεγονός πως κάθε ωροσκόπιο περιέχει τόσες πληροφορίες, που πραγματικά μερικές φορές δεν ξέρει κανείς από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει!

Είναι γεγονός πως κάθε ωροσκόπιο περιέχει τόσες πληροφορίες, που πραγματικά μερικές φορές δεν ξέρει κανείς από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει!

Να λοιπόν ένας οδηγός που δεν λύνει σώνει και καλά το πρόβλημα, αφού πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, προσφέρει ωστόσο μια

ουσιαστική γραμμή πλεύσης.

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα».

Η αξιολόγηση των αστρολογικών παραμέτρων

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι κάποιες από τις ενδείξεις ενός ωροσκοπίου ενδέχεται να λειτουργούν ως προβαλλόμενες, είτε στην δημιουργική τους εκδοχή, είτε προσωποποιημένα (να αναφέρονται δηλαδή σε άλλα πρόσωπα).

1) Οι όψεις

Οι πιο δυναμικές «δυσαρμονικές» όψεις έχουν τον πρώτο λόγο, ιδιαίτερα όταν συμμετέχουν σε αυτές τα Φώτα, οι προσωπικοί πλανήτες η οι γωνιακές ακμές.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι υπόλοιπες όψεις είναι...για πέταμα.

Συνήθως όμως μην «νοιώθοντας» έντονα την ανάγκη να εκδηλωθούν είναι κατά κάποιο τρόπο η «σιωπηρή πλειοψηφία».

Οι αρμονικές όψεις αποκτούν ξεχωριστή δυναμική όταν είναι μέρος ενός ευρύτερου σχηματισμού, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και δυσαρμονικές. Παράδειγμα, η διευκολυνόμενη αντίθεση.

Η λειτουργικότητα ενός τέτοιου σχηματισμού εξαρτάται κατά πολύ από τον πλανήτη, που καλείται να ισορροπήσει την ενέργεια των πλανητών, που βρίσκονται διαμετρικά απέναντι.

- Όταν ο Άρης βρίσκεται σε τέτοια θέση, η εξ ορισμού έντονη φύση του "φορτώνεται" με τις διαφωνίες των...συνεταίρων του και οι δικές του αρμονικές όψεις με τα άκρα της αντίθεσης λειτουργούν ουσιαστικά ως δυσαρμονικές. Καλείται δηλαδή να...βγάλει το φιδι από την τρύπα κάτω από μάλλον ισχυρή πίεση. Και οι συνέπειες είναι συχνά δραματικές, τουλάχιστον σε επίπεδο γεγονότων.

- Ανάλογο τρόπο λειτουργίας έχει και ο Ουρανός.

- Η Αφροδίτη και η Σελήνη, συνήθως...υποφέρουν σε μια ανάλογη θέση, αφού δέχονται όλες τις πιέσεις χωρίς να μπορούν να προβάλλουν κάποιο είδος αντίστασης.

- Αντίθετα και μιλώντας γενικά, ο Ήλιος, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας μπορούν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να ισορροπήσουν τις αντιθέσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο Δίας προσφέρει συνήθως αυξημένα πλεονεκτήματα.

- Ο Ερμής και η Δήμητρα εξαντλούν την...ουδετερότητα τους και πολλά εξαρτώνται από το ποιοι πλανήτες σχηματίζουν την αντίθεση.

Η ενεργειακή ερμηνεία

Συνήθως οι πλανήτες που δεν σχηματίζουν μεταξύ τους όψεις, θεωρείται ότι δεν ανταλλάσσουν την ενέργεια τους.

Αυτό όμως δεν είναι ακριβές.

Μια ουσιαστική ερμηνεία πρέπει να συνθέτει αυτές τις επιρροές όταν υπάρχουν στο ωροσκόπιο.

Για παράδειγμα ένας έντονος Δίας (στον 1ο οίκο) θα αλληλεπιδράσει με έναν έντονο Κρόνο (στον 4ο οίκο) ακόμη κι αν δεν κάνουν όψη μεταξύ τους.


2) Η θέση του Ήλιου σε οίκο

Εκφράζει βασικά α

Keywords
Τυχαία Θέματα