Τα μυστικά του Άρη

Μπορεί να είναι ένας «αρσενικός» κυνηγός που τρέχει ξοπίσω από το θήραμα του, όσο κι ένας «θηλυκός», που στήνει την παγίδα του και περιμένει.

Ο Άρης είναι ένας πλανήτης ζωτικής σημασίας, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν κινείται και τίποτα δεν προχωρά, ανεξάρτητα αν αυτό συμβαίνει σχετικά ήπια ή βίαια.

Όσον αφορά την διαχείριση της ενέργειας του, είναι ένας από τους πιο εύκολους πλανήτες, αρκεί βέβαια να ξέρουμε τον τρόπο

και να έχουμε την πρόθεση να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά.

Το «μυστικό» του είναι η δράση. Αν δηλαδή τον ασκούμε σε ποικίλες δραστηριότητες που καταναλώνουν ενέργεια (σπορ, δουλειά, κίνηση, κατασκευές, σεξ) τότε και αυτός είναι ευχαριστημένος κι εμείς δίνουμε στην πλεονάζουσα ενέργεια μια δημιουργική διέξοδο, χωρίς να ...εκνευρίζεται κανείς.

Αντίθετα αν στον χάρτη μας είναι έντονος και δραστικός πέραν του δέοντος, η απραξία φέρνει πολλά νεύρα και τόσο η καθημερινότητα μας όσο και οι σχέσεις μας μπορεί να διαταράσσονται για «ψύλλου πήδημα».

Η θέση του στους οίκους μας δείχνει την περιοχή που ο πλανήτης ζητάει από εμάς να ενεργοποιηθούμε κατά προτεραιότητα.

Η θέση του στα ζώδια μας δείχνει τον εκάστοτε τρόπο δράσης που έχει στα «γονίδια» του και βέβαια ταιριάζει σε εμάς.

Άλλες φορές προτιμά να λειτουργεί άμεσα κι άλλες με στρατηγική.

Μπορεί να είναι ένας «αρσενικός» κυνηγός που τρέχει ξοπίσω από το θήραμα του, όσο κι ένας «θηλυκός», που στήνει την παγίδα του και περιμένει.

Τα ανάλογα ισχύουν και για τις διεκδικήσεις του που μπορεί να είναι είτε φασαριόζικες και επιτακτικές, είτε πιο «πονηρές».

Όπως όμως κι αν συμπεριφέρεται ένας Άρης, δεν παύει να είναι ...Άρης!

Μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του πλανήτη δίνεται στο βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα», των εκδόσεων Ερεχθηίς, που για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχει διαθέσιμο στο e-shop του astrology.gr

Πόλεμος πατήρ πάντων - Η φύση του Άρη

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της ενστικτώδους ενέργειας. Από αυτήν την άποψη συνδέεται με το ένστικτο της επιβίωσης, τη σεξουαλικότητα και τη ...ζούγκλα της καθημερινότητας.

Συνδέεται όμως γενικότερα με όλες τις μορφές ενέργειας, που απαντώνται και στη Φύση: Την ενέργεια της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού.

Και κάθε μορφή ενέργειας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.

- Η πύρινη μας ζεσταίνει και μας καίει

- Η γήινη μας οργανώνει και μας περιορίζει

- Η αέρινη μας ανυψώνει και μας ...ρίχνει

- Η υδάτινη μας γλυκαίνει και μας πνίγει

Από αυτήν την άποψη η παρουσία του σε όλα τα ζώδια και σε όλους τους οίκους επισημαίνει μια ιδιαίτερη δυναμική αλλά και το είδος των κινδύνων που απειλούν το άτομο.

Ο Άρης μερικές φορές υποδηλώνει και φόβους, σχετικούς με το ζώδιο η τον οίκο που τον φιλοξενεί.

Η δημιουργική πλευρά του πλανήτη μπορεί να συνοψιστεί σε δύο-σοφές-παροιμίες:

1) «Πέτρα που κυλάει, χόρτα δεν μαζεύει», που είναι μια καθαρή αναφορά στα καλά της εξέλιξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα