Ο Μάγος – Κάρτα Νο 1

Αυτή η κάρτα, απεικονίζει μια αρσενική φιγούρα - τον Μάγο - να κρατά μια Ράβδο στο δεξί του χέρι το οποίο είναι σηκωμένο προς τον ουρανό
Αστρολογικός κυβερνήτης: Ερμής

Αυτή η κάρτα, απεικονίζει μια αρσενική φιγούρα - τον Μάγο - να κρατά μια Ράβδο στο δεξί του χέρι το οποίο είναι σηκωμένο προς τον ουρανό (πνευματικό επίπεδο) και με το αριστερό του χέρι να δείχνει κάτω (υλικό επίπεδο). Με αυτό τον τρόπο, δείχνει τους δύο δρόμους που είναι ανοιχτοί για τους μαθητές των μαγικών δυνάμεων.

Μπροστά από το Μάγο υπάρχει ένας τριγωνικός βωμός επάνω

στον οποίο είναι τοποθετημένα τα υπόλοιπα τρία σύμβολα της Μικρής Αρκάνα: το σπαθί, το δισκοπότηρο (κούπα) και ο δίσκος (πεντάκτινο). Είναι τα εργαλεία της τέχνης του Μάγου, τα οποία αντιστοιχούν στις 4 σειρές του Ταρώ.

Η Ράβδος (το μπαστούνι )συμβολίζει την επίκληση των μαγικών δυνάμεων που θα κατέβουν από τον ουρανό. Το σπαθί αντιπροσωπεύει το χειρισμό και την κατεύθυνση αυτής της δύναμης. Το δισκοπότηρο (κούπα) συμβολίζει το φυσικό (το σώμα) και το πνευματικό (την ρέουσα δύναμη), το ελιξίριο της ζωής. Ο δίσκος αντιστοιχεί στον Άσσο πεντάκτινο σημειωδοτώντας τα πνευματικά και υλικά πλούτη.

Ο Μάγος δείχνει τη δύναμη της αληθινής μαγείας, την ικανότητα να προξενήσεις και να επηρεάσεις γεγονότα.

Για να αναπτύξετε τις μαγικές δυνάμεις πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε καθαρά. Αρχικά θα πρέπει να μάθετε να διαχωρίζετε τη σκέψη σας από τα συναισθήματά σας και να καταλάβετε πως η σκέψη, αν και αόρατη, είναι μια μέγιστη δύναμη.

Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να σκεφτούν καθαρά καθώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ικανοί να ακούσουν όλες τις απόψεις και να αντιληφθούν τη λογική με την οποία πράττουν οι άνθρωποι.

Οι σκέψεις μας αντανακλούν το είδος του ανθρώπου που είμαστε και το είδος του ανθρώπου που θα γίνουμε. Το καθετί ξεκινάει από μία σκέψη. Συναισθήματα και αισθήματα ακολουθούν τη σκέψη με καλά ή κακά αποτελέσματα σύμφωνα με το αν η σκέψη η οποία προηγήθηκε ήταν δημιουργική η καταστροφική.

H καθαρή σκέψη χρειάζεται τη δύναμη της ανάλυσης και της ψυχρής κρίσης, η οποία είναι ανεξάρτητη από κάθε συναίσθημα.

Όταν κανείς μαθαίνει να σκέπτεται καθαρά και να αναλύει τα ευρήματα του, το επόμενο βήμα είναι να σκέφτεται δημιουργικά και να εφαρμόζει τις λογικές δυνάμεις στο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εάν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά μπορούμε και να ενεργούμε με απλό και ευθύ τρόπο. Αν η διάνοιά μας είναι συγκεχυμένη, τότε οι λέξεις και οι πράξεις μας γίνονται πολύ μπερδεμένες με αποτέλεσμα να χειροτερεύει το πρόβλημά μας. Γι' αυτό πρέπει να εξασκήσουμε το μυαλό μας να χειρίζεται τα προβλήματα σας. Αν εφαρμόσουμε τη διανόηση μας συνήθως θα ανακαλύψουμε ότι τα περισσότερα από τα προβλήματά μας οφείλονται στις πράξεις μας. Ίσως μέχρι τώρα να μην έχουμε χρησιμοποιήσει τη σωστή μέθοδο, να μην έχουμε κάνει αρκετή προσπάθεια ή να έχουμε επιτρέψει σε άλλους να σχηματίσουν γνώμη και να σκεφτούν αντί για μας. Συνεπώς

Keywords
Τυχαία Θέματα