Η Βουλή του Διός

Η ΒΟΥΛΗ στα αρχαία ελληνικά είναι η ΣΥΜΒΟΥΛΗ η ΣΚΕΨΗ η ΑΠΟΦΑΣΗ στην οποία οδηγούμαστε μετά από μία ολοκληρωμένη σύσκεψη.

από το Γιώργο Χαραλαμπίδη

Τις τελευταίες μέρες, μετά από τις πρόσφατες εκλογές παρακολουθούμε όλοι μας την αγωνιώδη προσπάθεια του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι η διακυβέρνηση του κράτους μας εξαρτάται απόλυτα από την ΔΟΜΗ ΤΗΣ

ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που σύσταση της νέας Βουλής είναι απαραίτητη στην λειτουργία του πολιτεύματός μας;

Η λέξη ΒΟΥΛΗ, την οποία χρησιμοποιούμε και σήμερα είναι μία πανάρχαια ελληνική λέξη η οποία είναι γνωστή από την Ιλιάδα του Ομήρου, στην οποία αναφέρεται η περίφημη φράση «Διός δ’ ἐτελείετο βουλή.

Δηλαδή η εμφάνιση και η λειτουργία της Βουλής, εξαρτάται καθαρά από τις προθέσεις του Διός.

Διότι η ΒΟΥΛΗ στα αρχαία ελληνικά είναι η ΣΥΜΒΟΥΛΗ η ΣΚΕΨΗ η ΑΠΟΦΑΣΗ στην οποία οδηγούμαστε μετά από μία ολοκληρωμένη σύσκεψη.

Στην Αρχαία Ελλάδα, ο κατεξοχήν αρμόδιος Θεός που εκπροσωπεί αυτήν την ΣΚΕΨΗ είναι βεβαίως ο Δίας, ο «πατήρ ανδρών τε θεών τε» σύμφωνα και πάλι με τον Όμηρο και η πράξη αυτή είναι γνωστή με τον εντυπωσιακό όρο η «ΒΟΥΛΗ του ΔΙΟΣ».

Θα πρέπει επομένως να κατανοήσουμε ότι οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ είναι αυτοί που είναι εντεταλμένοι να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ προς όφελος των Πολιτών που εκπροσωπούν.

Εάν όμως η Βουλή είναι η ΣΚΕΨΗ, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πίσω από το όνομα του Διός αναφέρεται πάντοτε ο ΝΟΥΣ.

Καθότι είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία ΣΚΕΨΗ αν προηγουμένως δεν υπάρχει η εύρυθμη λειτουργία ενός ΝΟΥ που θα την υποστηρίξει!

Επομένως, ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να σκέφτονται οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ για την επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων της πόλης τους, θα πρέπει να είναι τέτοιος που να τους επιτρέπει να παίρνουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις έχοντας πάντοτε σαν κύριο μέλημα τους την ικανοποίηση του Θείου νόμου, που δεν είναι άλλος από τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι ο ρόλος της Βουλής είναι πολύ σημαντικότερος από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε στην σύγχρονη εποχή, διότι ο κατεξοχήν ρόλος της Βουλής είναι ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο αρχαίος ελληνικός όρος ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, είναι σε θέση να μας αποκαλύψει με τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί μία Βουλή αν θα ήθελε να επιτελέσει μία αποστολή άξια τόσο του ονόματός της, όσο και της αποστολής της.

Τον σωστό τρόπο λειτουργίας της Βουλής του Διός, μας τον αποκαλύπτει η ερμηνεία του διπλού ονόματος που όπως γνωρίζουμε διαθέτει ο Δίας.

Ο πατέρας των Θεών και Ανθρώπων, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και τον Όμηρο, διαθέτει δύο άκρως αποκαλυπτικά ονόματα:

ΔΙΑΣ και ΖΕΥΣ.

Αυτά τα δύο ονόματα είναι σε θέση να μας αποκαλύψουν τον σωστό και πλέον ενδεδειγμένο τρόπο που αφορά στην ολοκληρωμένη λειτουργίας του ΝΟΥ μας, ή με άλλα λόγια στον επιθυμητό τρόπο της λειτουργίας της ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.

Μια εσωτερική ανά

Keywords
Τυχαία Θέματα