Υγιή μαλλιά: 5 τροφές που κάνουν θαύματα

Γιατί και η σωστή διατροφή παίζει τον ρόλο της

Εκτός από τα σωστά προϊόντα περιποίησης, τα πλούσια, λαμπερά μαλλιά χρειάζονται και άλλα πράγματα. Η σωστή διατροφή είναι εξίσου ωφέλιμη για τους 150.000 θήλακες που έχουμε στο κεφάλι μας, όσο και για το σώμα μας. Δώστε λίγη έμφαση σε συστατικά όπως η πρωτεΐνη και το σίδηρο και δώστε περισσότερο όγκο και λάμψη στα μαλλιά σας. Το Queen σας παρουσιάζει τα 5 superfoods για τέλειες μπούκλες.

Άπαχο, κόκκινο κρέας
Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει, σύμφωνα με έρευνες, σε απώλεια

των μαλλιών, ειδικά στις γυναίκες, που δεν έχουν την κληρονομικότητα των ανδρών. Το σίδηρο που προσφέρουν τροφές όπως το κόκκινο κρέας μπορεί να ενδυναμώσει τα μαλλιά, αλλά και να βελτιώσει την αραίωσή τους, όπου αυτή υπάρχει.

Αυγά
Τροφή πλούσια σε βιοτίνη, ένα είδος Βιταμίνης Β, που ενισχύει την δύναμη των μαλλιών και, κυρίως, την σωστή υγεία του κεφαλιού. Η έλλειψη βιοτίνης είναι υπεύθυνη για τα θαμπά μαλλιά.

Γλυκοπατάτες
Οι συμπαθείς ρίζες είναι γεμάτης Β- καροτίνη, την οποία ο οργανισμός μας μετατρέπει σε Βιταμίνη Α, που θρέφει δέρμα και μαλλιά. Η Βιταμίνι Α είναι αυτή που εξισορροπεί την ξηρότητα του δέρματος του κεφαλιού, λειτουργώντας, έτσι, ανασταλτικά ενάντια στην πιτυρίδα.

Φρούτα
Είναι γεμάτα Βιταμίνη C, που βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο. Η έλλεψη της συγκεκριμένη Βιταμίνης είναι υπεύθυνη για τα αδύναμα, ξηρά μαλλιά.

Λιπαρά ψάρια
Ψάρια πλούσια σε Ω-3 λιπαρά συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή υγεία του τριχωτού. Η έλλειψη των -θετικών για τον οργανισμό μας γενικώς- Ω-3 είναι ένας από τοςυ λόγους που συμβάλλουν στην ξηροδερμία, και τα θαμπά μαλλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα