Βελούδινα χέρια το χειμώνα

Μερικές απλές συμβουλές συν μία φυσική συνταγή που ανακουφίζει τα σκασμένα χέρια

Αν είστε ανάμεσα στις γυναίκες που θυμούνται την φροντίδα των χεριών τους μόνο όταν η επιδερμίδα τους αρχίσει να επέμπει SOS, τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Και αυτό, γιατί εκτός από τη δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος, τα σκασίματα και την ταλαιπωρημένη όψη, η επιδερμίδα των χεριών είναι από τα πρώτα σημεία όπου ο χρόνος κάνει αισθητή την εμφάνισή του- οπότε, το να εντάξουμε τη φροντίδα τους στην καθημερινή ιεροτελεστία ομορφιάς, χειμώνα-καλοκαίρι, είναι

μια έξυπνη κίνηση για να παρατείνουμε τη νεανικότητά τους.

Για να τα προστατέψετε αυτή την εποχή από την ξηρότητα και τα σκασίματα, χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό σαπούνι χεριών με αλόη ή λάδι ελιάς, κάνετε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση με ένα γρήγορο scrub που μπορείτε να ετοιμάσετε με ζάχαρη και ελαιόλαδο. Τρίψτε με το μείγμα τα χέρια σας για δύο λεπτά, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και σκουπόστε τα καλά. Συνεχίστε απλώνοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα (με μέλι, έλαιο καρύδας, shea butter ή Βιταμίνη Ε- παράγοντες που συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας και προσφέρουν θρέψη). Μπορείτε να κάνετε τα ίδια βήματα και ως εντατική θεραπεία νύχτας: απλώστε στα χέρια μια πλούσια στρώση της ενυδατικής κρέμας, ζεστάνετε στα μικροκύματα για 10 δευτερόλεπτα ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες, φορέστε τις και κοιμηθείτε.

Και μια φυσική συνταγή για σκαμένα, ταλαιπωρημένα χέρια

Λιώστε σε μπεν μαρί ένα φλιτζάνι ελαιολαδο, 1/2 φλιτζ. αγνό λάδι καρύδας και 2 κουταλιές κερί μέλισσας. Ζεστάνετε 1 1/2 φλιτζ νερό μέχρι το σημείο που θα αρχίσει να βράζει. Ρίξτε σιγά σιγά το μισό από το μείγμα των ελαίων ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίξτε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προαιρετικά) και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να επιτύχετε μια πολύ βελούδινη υφή. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα αποστειρωμένο βάζο αφήστε τη να κρυώσει και συντηρήστε τη στο ψυγείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα