Τρεις καλοκαιρινές διατροφικές παγίδες

Nα ο λόγος που βάζετε κιλά ενώ τρώτε «υγιεινά»

Σαλάτες, φρούτα και λοιπά «διαιτητικά» φαγητά έχουν την τιμητική τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς είναι δροσερά και επιπλέον έχουν ελάχιστες θερμίδες. Μέγα λάθος! Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τρώγοντας μία σαλάτα μπορείτε να πάρετε μέχρι και 1000 θερμίδες και ότι τα αθώα κατά τ' άλλα φρούτα μπορούν να σας φορτώσουν με αρκετά λιπαρά ενώ εσείς νομίζετε ότι κάνετε αυστηρή δίαιτα;

Σαλάτα ο κρυφός εχθρός:

Είναι το απόλυτο must της δίαιτας καθώς και η καλύτερη επιλογή

για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο, την επόμενη φορά που η κολλητή σας θα παραπονεθεί ότι πεινάει και ότι όλη μέρα είναι με μία σαλάτα, ρωτήστε την τι ακριβώς περιείχε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Τυρί: Ένα σπιρτόκουτο φέτα περιέχει 75 θερμίδες ενώ η αντίστοιχη ποσότητα σε gouda, edam, κασέρι ή γραβιέρα περιέχει 100! Εννοείται φυσικά ότι κανείς δε συνοδεύει τη σαλάτα του με τόσο μικρή ποσότητα. Επομένως η θερμίδες παίρνουν την ανιούσα όπως επίσης και η ζυγαριά σας. Προτιμήστε λευκό τυρί με μειωμένα λιπαρά ή τυρί cottage.

Λάδι: Είναι υγιεινό και η χώρα μας φημίζεται για την καλή του ποιότητα. Ωστόσο μία κουταλιά της σούπας λάδι περιέχει 135 θερμίδες! Το μυστικό είναι να περιοριστείτε στην μία κουταλιά και να την εμπλουτίσετε με λίγο ξύδι, λεμόνι ή μουστάρδα δημιουργώντας γευστικά dressing με χαμηλά λιπαρά.

Παξιμάδι: Ανάλαφρο και άρα πιο διαιτητικό. Κι όμως αυτό δεν ισχύει! Ένα μεγάλο παξιμάδι περιέχει περίπου ακόμα και 200 θερμίδες. Προτιμήστε λίγο ψωμί ολικής άλεσης ή 2 μικρά παξιμάδια.

Λαχανικά: Δεν είναι τόσο αθώα τελικά

Καλοκαιράκι, παρέα, θάλασσα και ταβερνάκι. Περιμένοντας τα κυρίως πιάτα πέφτουμε με τα μούτρα στα ορεκτικά. Αν τα λαχανικά είναι βραστά ή ψητά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς οι θερμίδες είναι ελάχιστες. Αν όμως είναι τηγανητά, λυπόμαστε αλλά καλύτερα να τα αποφύγετε γιατί οι θερμίδες αυτομάτως τριπλασιάζονται.

Φρούτα: Κι όμως!

Ειδικά το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, στην προκειμένη το θέμα δεν είναι το είδος του φρούτου αλλά η ποσότητα την οποία καταναλώνουμε. Ένα φρούτο λοιπόν αντιστοιχεί σε μία μικρή μπανάνα, 15 ρόγες σταφύλι, 2 μικρά σύκα ή μία πολύ λεπτή φέτα καρπούζι. Μπορείτε να φάτε μόνο τόσο; Το μυστικό είναι να φτιάχνετε φρουτοσαλάτες καταναλώνοντας ένα φλιτζάνι φρουτοσαλάτα αντί για ένα φρούτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα